Historisk søknadsrekord i NFF! - Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening
Historisk søknadsrekord i NFF!

Historisk søknadsrekord i NFF!

Over 1000 mennesker har søkt om stipend fra Det faglitterære fond denne runden. – Helt klart ny rekord i NFFs historie, sier stipendleder Marit Ausland.

21.04.17

18. april gikk fristen ut for å søke prosjektstipend, treårig arbeidsstipend for frilansforfattere og ettårig arbeidsstipend for frilansoversettere, fra Det faglitterære fond.
Nytt fra 1. januar var at prosjektstipend nå utlyses to ganger i året, og ikke minst at debutanter nå har muligheter for å søke det populære stipendet. Tidligere var regelen at man måtte ha publisert 100 sider for å kunne søke på det ordinære prosjektstipendet.
Regelendringene har ført til at antallet søkere har skutt i været. Drøyt 800 søknader fra over 1000 stipensøkere har havnet på bordet til NFFs stipendmedarbeidere.

– Dette er over all forventning!, sier Marit Ausland, stipendleder i NFF.
– Det ekstra gledelige er at så mange unge mennesker har søkt. Vi ser en helt ny friskhet i søkerbunken. Unge mennskesker som ønsker å bidra i offentligheten med sine kunnskaper og erfaringer. Det blir mye ekstra-arbeid framover nå med en så svær søknadsbunke. Men det er også veldig morsomt. Vi har tilkalt ekstrahjelp - nå bretter vi opp ermene!
– Og når får de svar på sine søknader, om de får stipend eller ikke?
– De får svar i løpet av juni, sier Marit Ausland.

Foto:
NFFs stipendbehandlere har mer enn nok å sysle med i ukene som kommer. Fra venstre: Nina Herland, Knut Strand, Merete Pettersen og Marit Ausland. Foto: Sverre Gunnar Haga

Menu