Nå kan du søke stipend!

Nå kan du søke stipend!

Endelig er det stipendtid igjen! 1. mars åpnet NFF for en ny søknadsperiode. Se vår nye film med 10 gode råd for å skrive en søknad.

02.03.17

​Norge har et av verdens største fond for forfattere og oversettere av sakprosa. Stort – og generøst. I nesten 40 år har det blitt delt ut over én milliard kroner fra Det faglitterære fond, som med det har vært fødselshjelper til over 6000 sakprosabøker.

Nå er vi på´n igjen. Innen 18. april kan du nå søke på følgende stipend:

Prosjektstipend for forfattere
Treårig arbeidsstipend til frilansforfattere
Ettårig arbeidsstipend for frilansoversettere

I tillegg er det fortløpende søknadsfrist for disse to:

Prosjektstipend for oversettere
Aktualitets- og debattstipend


– I 2017 har det kommet inn to vesentlige endringer, sier NFFs stipendleder Marit Ausland.

– Vi har gjort det mye enklere for debutanter å komme inn i stipenduniverset. Vi har fjernet regelen ved våre ordinære prosjektstipend om at du må ha publisert 100 sider faglitterær tekst, før du kan søke stipendet. Med dette grepet håper og tror vi at flere debutanter vil søke støtte, sier Ausland. Vi ønsker også å nå nye grupper forfattere, alt fra den unge akademikeren, tegneserieforfatteren og den garvede journalisten.

– Og den andre endringen?

– For aktualitets- og debattstipendet har vi økt potten til én million kroner, og gjort søknadsfristen fortløpende, i stedet for fire ganger i året som før. Økningen skyldes at det er stor pågang til aktualitets- og debattstipendet og at kvaliteten på søknadene er gode. Og noen ganger er også bøker ferskvare og vi ønsker at de kommer fort på markedet. En raskere behandlingstid vil bidra til dette, sier Marit Ausland.
Det som er avgjørende for å komme fint inn på radaren til fondets stipendkomiteer, er en god søknad. Og hvordan skal du utforme den? Her og nå skal du få ti smarte råd for hvordan skrive en god søknad. Marit Ausland og Erik Holien, forfatter og medlem i en av våre stipendkomiteer har utformet lista.

Menu