Velkommen til årskonferansen 2017!

Velkommen til årskonferansen 2017!

​Velkommen til Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforenings årkonferanse 2017! Den blir avholdt 1. og 2. april 2017 på Radisson BLU Scandinavia, ved Holbergs plass i Oslo.

30.01.17

Lørdag 1. april fra kl. 11.00 arrangeres de faglitterære seminarene, med Sakprosa over grensene som hovedtema. Årets åpningstaler er NORLA-direktør Margit Walsø. Festmiddag og live band på kvelden.
Det er innkvartering og registrering på hotellet fra kl 10.00.

NFFs årsmøte starter søndag 2. april kl. 10.00 og etterfølges av en lunsj for deltakerne. Saker som ønskes behandlet på årsmøtet må ifølge vedtektene være sendt styret senest seks uker før møtet holdes, dvs. senest mandag 20. februar.

For praktisk informasjon, vennligst klikk her

Program lørdag 1. april:

Åpningsappellen er ved direktør i Senter for norsk litteratur i utlandet (NORLA), Margit Walsø.
Deretter er det panelsamtale om hvordan skrive på norsk for utlandet. Hva skal til for å få solgt de utenlandske rettighetene til boka di? Hvilke norske bøker selger i utlandet? Hvordan vil Frankfurt 2019-oppdraget påvirke salget av norske bøker de neste årene? Hva vet vi om det tyske bokmarkedet?
Deltakere er Ole Martin Høystad, professor og forfatter, Per Øystein Roland, seniorrådgiver for sakprosa i NORLA, Anneli Høier, litterær agent i Copenhagen Literary Agency, Eirin Hagen, litterær agent og gründer av Hagen Agency og ordstyrer Åshild Eidem, forfatter og journalist.

Deretter går det slag i slag med fagpolitiske bolker.

* Skrivende penner. Arrangør: Frilans-og formidlingsutvalget
* Bør alle forskere formidle? Arrangør: Universitets- og høgskoleutvalget
* Jakten på de gode læremidlene. Arrangør: Læremiddelutvalget
* Frilansere - det nye prekariatet? Arrangør: Oversetterutvalget

Vi har i år gått bort fra påmelding til parallellseminarene. Du står derfor fritt til å velge hva du vil delta på frem til selve konferansen.

Seminardelen blir etterfulgt av inspirerende oppspark:
* Erling Kagge i samtale med Maria Teresa Cattaneo og Hanneke Wijte, som har oversatt Stillhet i støyens tid til hhv. italiensk og nederlandsk. Samtaleleder er litteraturkritiker i Morgenbladet, Margunn Vikingstad. Stillhet i støyens tid ble en stor hit på bokmessen i Frankfurt i fjor.
* Are Raklev med foredraget Mysteriet mørk materie. Om hva universet "egentlig" er laget av. Raklev er professor i teorisk fysikk ved Universitetet i Oslo. Han ble kåret til en av de 10 beste formidlerne av Morgenbladet i høst.
* Prisvinnende norske læremidler. Et foredrag med Christian Bjerke, medforfatter av læreboka Ordriket 6, som ble tildelt BELMA-prisen (Best European Learning Material Awards) for beste lærebok
* Hva er god forskerformidling av klimaproblematikk? Med klimaforsker Kikki Kleiven.

Nytt av året er femiprosakviss ved styreleder Marta Breen og Prosa-redaktør Sindre Hovdenakk. Hvor mye vet du om kvinner – i kultur, samfunn og sakprosaen? De beste vinner pokal og bøker!

Kvelden avsluttes med festmiddag, SheBop Big Band fra scenen og opptil flere muligheter for dans.

Mer utfyllende informasjon om programmet kommer, saken oppdateres.

Menu