HovedMeny - Medlemskap - Torget - Norsk faglitterær forfatter-og oversetterforening

Skrivestuer til leie

Ser du etter et egnet sted i Norge eller utlandet for å skrive eller oversette? På Torget har du mange muligheter!

​​​​​​​​Trenger du en skrivestue, eller vil du leie ut din egen? Vi legger ut annonser fra NFF-medlemmer her på denne siden!
Ta kontakt med post@nffo.no for å få akkurat ditt tilbud eller din forespørsel inn i vår oversikt!

Kontaktinfo til de enkelte utleiestedene, finner du i de respektive tekstene.

Trenger du en forfatter til et foredrag? Klikk deg inn her!

Trenger du en oversetter? Klikk deg inn her!


Hyggelig hus med sjøutsikt og vakker hage til leie på Cabo Huerta utenfor Alicante i Spania

Casa MiraMar har en vakker, opparbeidet hage med basseng, og ligger i rolige omgivelser på en høyde på odden, Cabo Huerta, ca fem km utenfor Alicante sentrum, med nærhet og utsikt til sjøen. Lyden av bølgene når opp til huset. Her finner man lett ro og konsentrasjon for skrivearbeid. Det er kun ca 70 m til vannkanten, og samme avstand til strandpromenaden og et vakkert og vernet natur- og friområde med små viker og strender langs klippekysten som gir unike turmuligheter.
Den tre kilometer lange stranden, Playa San Juan, ligger på nordøstsiden av odden. Et lite kjøpesenter med butikker (bl.a. bakere, slaktere, grønnsak- og frukthandler, fiskehandler, bokhandel, optiker, apotek, helsekost, dagligvare m.m.) er om lag 500 m unna. Større supermarkeder ca 1 km unna. Huset inneholder stue med flygel og spiseplass, kjøkken, bad og to doble soverom, hvorav det ene har et skrivebord.
I tillegg er der en separat leilighet med egen inngang med to store senger (samt ekstrasenger) kjøkken og bad. I underetasjen er det garasje og kjøkken til grillplassen med vaskemaskin. Eiendommen er inngjerdet, og det er parkering på gårdsplassen.
Ukeleie i januar/februar kr 4.000, mars kr 5.000, april kr 6.000, mai kr 7.000, juni kr 8.000, juli kr 15.000, august kr 12.000, september kr 6.000-8.000, oktober kr 5.000, november kr 4.000, desember kr 4.000.

Alicante er en pulserende universitetsby med en pittoresk gamleby og et knippe svært gode muséer. Sentrum nås enkelt med buss (ca 12-15 minutter) fra holdeplass ikke langt fra huset, trikk litt lengre unna.

Kontakt: Hilde Mørch, kunsthistorisk@gmail.com, tlf: +47 90164190

alicante1

alicante3
Skrivestue på Røros

Hytta vår egner seg godt for deg som trenger ro for å skrive, men som også vil oppleve pittoreske Røros, kåret som Norges beste kulturkommune for femte år på rad. Hytta ligger på Hånesåsen, i gåavstand til Røros sentrum, er nyoppusset med tre soverom og bad, ca 70 m².

Pris: 1 uke i lavsesong: kr 3500,- for 1-2 personer. Flere personer eller lengre opphold: pris etter avtale. Egne priser i høysesong.

Kontakt:

Anne Margrethe Wessel

mobil: 92 25 08 83 e-post:annemawes@gmail.com

Tor Einar Sæther

mobil: 92 81 68 65 e-post: tor.einar@linguanor.no


skrivestue røros

OSLO for én eller to personer:

Sentralt på Bolteløkka, mellom Bislett og Adamstuen, har jeg en 43 kvm bolig som du kan leie for et døgn eller flere, en uke eller en måned.  Leiligheten er fullt utstyrt, med sengetøy, kjøkken, WiFi, TV, DVD-spiller mv. 
Første døgn: Én person kr 650. To personer kr 750.
Følgende døgn: Én person kr 500. To personer kr 600.
Mer enn en uke: Etter avtale. 

Kontakt: Tom Bloch-Nakkerud, 900 34 551, traxitom@gmail.com, Sofies gate 66, 0168 Oslo.

Koselig skrivestue til leie i Spania:
 
Hus med hage leies ut i Spania for 3000,- kr. pr. uke. Huset er gammelt, autentisk og svært vakkert, med tre soverom (6 senger), to bad, stue og kjøkken. Huset ligger i Saleres, en ikke-turistifisert liten landsby i naturskjønne Valle de Lecrin mellom Granada og kysten, ikke langt fra de vakre Alpujarras-fjellene. Et fantastisk sted for mini-seminarer, skriveverksted eller bare ren avkobling.
 
Interessert? Ta kontakt med:
Anne Schjelderup
anne.schjelderup@hotmail.no
Tlf. 408 28 473

Gør som Piet Hein - lad dig inspirere af omgivelserne på Dutrupgaard

Dutrupgaard tilbyder helt særlige, trygge rammer for fordybelse, ro og inspiration, som eksempelvis Piet Hein har nydt godt af. Kunstnere kan tage ophold på Dutrupgaard for at færdiggøre et arbejde, lave research eller for at give sig i kast med et nyt projekt. Den gennemrenoverede, trelængede ejendom fra 1870 er et sandt fristed, hvor den hjemlige atmosfære og de fredfyldte omgivelser i Nordsjælland inspirerer til skabende og kreative processer. Her finder du et uformelt og motiverende rum, hvor en mangfoldighed af kunstnere fra hele Norden mødes.
Du kan tage del i spontant samvær omkring spisebordet, hengive dig i dybe samtaler ved pejsen, og du har altid mulighed for at trække dig tilbage til roen og privatlivet på dit arbejdsværelse. En uges ophold med fuld forplejning koster fra kr. 3.500.

KONTAKT:
Dutrupgaard
Kongevejen 256
3070 Snekkersten
Danmark
Tlf. +45 60 22 92 10
http://www.dutrupgaard.dk

Dutrupgaard_kunstneropphold


Skrivestue ved Dokka

Stue med peis, kjøkken, bad og soveplasser til fire personer leies ut. Peis, gulvvarme, oppvaskmaskin, internett og skrivero. Skrivestua ligger landlig til på tunet vårt, 5 km utenfor Dokka, 2,5 time fra Oslo og 1 time fra Lillehammer. Om vinteren er det kort vei til oppkjørte løyper, om sommeren skog i massevis.

Pris for en helg: 1500 kr
Pris for en uke: 3000 kr

Ta kontakt på epost eller tlf for å vite mer.
Vennlig hilsen Linn T. Sunne
linn-t-s@online.no 
Skrivestue i Lofoten

Vi har ei skrivestue/feriehus i Stamsund som vi leier ut når vi ikke selv bruker den. Huset har fire soverom og et arbeidsrom med tilrettelagte arbeidsplasser. Det er også skrivebord i stua. Huset er fra ca. 1890 men er oppusset til god standard i senere tid, og har bl.a. bad med varmekabler. Huset ligger fem minutters gange fra hurtigrutekaia og femten minutters biltur fra flyplassen på Leknes.
Pris kr. 2500,- per uke for 1-2 personer, kr. 3500,- for 3 eller flere. For leieperioder over ei uke, ta kontakt med oss for prisavtale. (Andre priser i høgsesong 15. juni -15. august).
Vennlig hilsen
Elisabeth Johansen, mob 913 68 260 / epost elisabeth.johansen@orkana.no og John Roald Pettersen, mob 926 04 265 / epost: johnrp@online.no.
Flere bilder kan sendes på forespørsel.

Skrivestue i Nice

En perfekt skrivestue på den franske riviera? Om du ønsker en koselig og stille base i Nice, med kort avstand til flyplass og Nice sentrum vil denne leiligheten tilfredsstille deg. Leilighet er ligger i en rolig og sikret sameie i et trygt nabolag med en flott terasse og utsikt til havet. Leiligheten er moderne og koselig, nylig oppusset og er på arealeffektive 45 m2 med mange funksjonsområder (skriveplasser) og åpent kjøkken som er fullt utstyrt. Den ligger i første etasje med flott utsikt og har en flott terasse/hage (14 m2). Leiligheten har god komfort, blant annet med en kvalitets sovesofa (140x200). Det er også en etasjeseng (80x190) i en alkove som er separert fra stuen. Bredbånd for internett. Du vil være i gangavstand (fra 5 til 10 min) til dagligvarehandel, cafe, bakerier, pizzaria, restaurant, bar, apotek. Transport til flyplass og sentrum i Nice er kort og med gode forbindelser. Buss like utenfor eller ca. 7 min gange fra leiligheten.
Leies ut på ukesbasis eller lengre opphold (egne priser). Prisene på ukesbasis varierer fra EUR 490 til EUR 750. Egen brosjyre kan sendes på forespørsel. Ta kontakt med Henning Hamre på email: henning.hamre@gmail.com


To-roms i Antibes

Nesten ny 2-roms leilighet på 45 m2 i stille strøk i utkanten av Antibes leies ut inntil 4 mnd. i perioden 1.12.14-14.3.15. Pris: kr. 6000 pr. mnd. alt inkl. Gratis trådløs (langsomt) internett. 20 minutters gåavstand fra Antibes sentrum. Tilbudet gjelder til 25. november 2014. Kontakt: Elisabeth S. Eide tlf. 90554604, elisabeth@fameide.com.
For ytterligere opplysninger og leie ellers i året se: http://www.homeaway.ca/cottage-rental/p1046793?uni_id=1299641#calendar

 

 


60 kvadratmeter leilighet i Berlin til leie!

2-romsleiligheten ligger i Charlottenburg, som er en av Berlins beste for fire personer, og til og med fem om man kan sove på madrass på gulvet. Leiligheten er forholdsvis nyoppusset, og inneholder alt du trenger, inklusive trådløst nett. Leiligheten ligger i et rolig område. Det tar 10 minutter med buss til Kurfürstendamm eller 30 minutter til fots til Berlin sentrum.

Gå inn på hjemmesiden for å lese mer om leiligheten og se bilder, klikk her!

steder. Det er plass til Ypperlig skrivested ved Mjøsa

På gården Stokke Nedre driver vi et familieprosjekt med blant annet gårdsturisme i fredelige og naturskjønne omgivelser ved Mjøsa. I tillegg til gårdsturismen og tradisjonelt skog- og landbruk har vi kulturaktiviteter som bokaftener, konserter, malekurs samt teater.  Vi er en aktiv deltager i Barnebokdagene i Gjøvik i samarbeid med blant annet Gjøvik Bibliotek og andre kulturaktører i området. Og det skrives på gården.

Gården ligger 10 minutters kjøring fra Gjøvik, og 30 minutters fra både Hamar og Lillehammer. Turen fra Oslo tar ganske nøyaktig to timer, enten den går med bil eller tog. Bussforbindelsen med Gjøvik er god!
Vi har til sammen 10 gjesterom med 19 sengeplasser. I det trivelige stabburet er det 5 gjesterom og 5 i hovedbygningen. På stabburet har hvert rom eget bad, og det er et hyggelig oppholdsrom og et lite kjøkken. I hovedbygningen deler rommene på tre moderne bad.

Mer om oss på Stokke Nedre finner du ved å klikke her og Facebooksiden Stokke Nedre.

Er du interessert i noen eller mange skrivedager på gården eller litt rekreasjon der, kan du ta kontakt med Mina på 93 86 30 59 eller post@Stokkenedre.no eller du kan kontakte NFF-medlem Trond Vernegg på 98 29 45 98 eller tvernegg@hotmail.com, og han formidler kontakt.

Skrivestue for flere skribenter i Oslo

Jeg har en 2-roms leilighet som jeg tenker at kunne egne seg godt til skrivestue for én, to eller flere på deltid. Beliggenhet på Bjerke, med bussholdeplass og T-bane ca 5 minutter unna. Bussen bruker 10-15 min. til sentrum.
Leiligheten ligger i loftsetasjen og er en toroms, bestående av ett stort, lyst rom med havgløtt og ett mindre rom, kjøkken med plass til kjøkkenbord, hvitevarer inkl. mikrobølgeovn, samt bad med dusj, badekar og vaskemaskin. Boligen ligger i et veldig rolig, grønt strøk. Bjerke bibliotek og flere treningssentra noen få minutter unna. Til Lillomarka er det ca 15 minutters gange. Ledig fra 1. januar 2014. Leie: 9000,- pr. mnd, inkl. strøm. Hilsen Karen Marie Traavik, e-post: ktraavik@hotmail.com

Skrivestue Oslo
Leilighet i Buenos Aires til leie

En kollega av meg leier ut sin flotte leilighet i Buenos Aires til en forfatter eller andre som ønsker et sted for å arbeide hjemmefra i en periode. Leiligheten er stor og flott og ligger i San Telmo, som er en veldig hyggelig bydel rett sør for sentrum av byen.
Jeg har selv brukt den til skriveopphold to ganger, og anbefaler den gjerne.
Klikk her for å se på leiligheten og få praktiske opplysninger (som kontaktinformasjon). Jan Storø (NFF-medlem)
 


Sentral leilighet Berlin

Jeg leier ut min sentrale leilighet i Berlin til NFF-medlemmer. Beliggenhet i Grainauer Strasse i bydelen Wilmersdorf. 4 min. gangavstand til U-banestasjon Spichernstrasse, 10 min gangavstand til Kurfürstendamm, varehuset KaDeWe og Wittenbergplatz. Supermarked rett rundt hjørnet. Sykkelutleie i nabogaten. Kort gangavstand til de trivelige plassene: Victoria Louise Platz og Prager Platz  med supermarked, frisør, apotek, bakeri, kjøttutsalg, skomaker og restauranter. 

Leiligheten som er på 60 kvadratmeter ligger i 4. etasje etter norsk standard, men i 3. "Obergeschoss" etter tysk. Det er heis i bygningen som er i et meget stille byområde uten gjennomgangstrafikk i gaten. Soverommet ligger mot en lukket bakgård. 

Boligen består av entre med romslig garderobe, stue med spisebord for 6, computerbord, skriver, elegant sofa, tv, dvd og VHS spillere, stereoanlegg. Soverom med dobbeltseng, flatskjerm på veggen, dvd-spiller. Kjøkken med komplett utstyr som kjøleskap, frys, komfyr, vaskemaskin, etc. Bad med kar og dusj. Vestvendt balkong med mulighet for å grille (elektrisk). Leiligheten har en høy standard med parkettgulv og trådløst internett.

Leies ut for minimum 3 dager = NOK 1.200 pluss vask/sengetøyskift NOK 350. Videre dager NOK 350. Ukepris NOK 2.300, måned NOK 7.900. Strøm inkludert. NFF medlem 3686 Bjørn Beining. Tel. 0034. 661 093 972 – epost: bjorn@beining.com    
Leilighet meget sentralt på Prenzlauer Berg, Mitte, Berlin.

Mye ledig i sommerperioden! Leies ut i kortere eller lengre perioder.

Leiligheten har en rolig beliggenhet tilbaketrukket i bakgård er lys og luftig 74kvm. og er perfekt til arbeidsopphold eller ferie. Den befinner seg meget sentralt på Prenzlauer Berg, Mitte i et område med hyggelige kafeer, butikker markeder og rikelig kulturtilbud (gallerier, museer og teater). Prenzlauer Berg er forøvrig et ypperlig strøk for barn.
Gåavstand til det meste. Leiligheten er enkelt møblert med sengetøy og håndkler, og det du trenger til matlaging.
Ellers: Badekar, vaskemaskin og trådløst internett, en dobbeltseng en enkeltseng og 2 madrasser.

Pris: 3200-4000 for en uke, 9000-9500 for en måned

Kontakt: Ruth Elisiv Eikeland: ruth.ekeland@gmail.com
Skrivestue i Roma!

Hvordan hadde det vært å sitte i ro og fred å arbeide med tekst i en leilighet i Roma og samtidig bo tett ved alle severdighetene i den evige stad? Hvordan hadde du likt å kunne bo slik, at du det ene øyeblikket spaserer midt i Romas hektiske og urbane atmosfære, og i det neste rusler hjem i en stille gate der du kan høre fuglene synge? Dette har du muligheten til nå! På en høyde, rett ved siden av Vatikanet, ligger Monte del Gallo. Romerne kaller området for "Landsbyen" da stedet utgjorde en egen koselig liten husklynge der pavens folk bodde på 1930 tallet. Fra leiligheten min kan du beskue den store kuppelen i Vatikanet fra alle vinduer.
Leiligheten er på 40 m2 og ligger i 3 etasje (toppetasje) i en nydelig bygård øverst i Monte del Gallo. Den består av en liten gang, bad, stue og kjøkken i ett, og et stort soverom. Leiligheten har 4 soveplasser: En dobbelseng og en romslig dobbel sovesofa. Leiligheten ble totalrenovert i 2011 og har fullt utstyrt kjøkken.
I nærmiljøet har du alt fra den lokale baren (med uteservering, varm mat og nydelig kaffe), og nærbutikken med fersk brød, oster, italienske skinker og annet du måtte trenge i det daglige. Restauranter, bakerier, utemarked, vinutsalg, skuterlutleie, apotek, minibank, post og butikker av alle slag, ligger alt sammen innen 6-7 minutters rekkevidde. En perfekt skrivestue som leies ut til spesialpris for NFFs medlemmer! Google: Finn kode 45911423 for å se bilder av leiligheten. Ta kontakt med Bjørn Lindstad på bjornlindstad@hotmail.com hvis du er interessert.
Bolig på Lyngør søker kunstner!

Er du forfatter, billedkunstner, musiker, fotograf eller tilsvarende så har vi boligen for deg.
På idylliske Lyngør på Sørlandet (Øy utenfor Tvedestrand) søker vi etter den rette leietakeren. Øysamfunnet ble i 1991 kåret som Europas best bevarte tettsted. Her finnes det meste av inspirasjon fra naturen side hele året. Øyene er bilfrie men har fast rutebåt, postkontor, seilmaker og matforretning. Boligen ligger flott til med utsikt direkte mot Lyngør Fyr. Her kan man føle elementene gripe tak en vinterdag eller solen steke på terrassen en solskinnsdag.

Det bor ca 80 fastboende på de forskjellige øyene året rundt. De fastboende har en engasjert og patriotisk holdning. Lyngør beboerne har også etablert vennskapsbånd med en italiensk landsby utenfor Roma ( Rocca Canterano). Boligen inneholder 1. etg. Stue med kjøkkenløsning og utgang til solrik terrasse mot sjøen ( og fyret), bad og soverom. Hems med 2 stk doble soverom (lav takhøyde). Boligen har grei standard med WC, dusj, varmekabler etc.

Boligen leies "gunstig ut" fullt møblert i perioden 15 august til 15 juni. Utleie forutsetter at leietakeren bosetter seg (melder flytting) på eiendommen i denne perioden. Perioden kan eventuelt justeres med et normalt skoleår dersom dette er et behov. Ta kontakt med Sidsel + 47 90183285 eller til sidsel.gade@dnb.no for mer informasjon eller visning. Sjekk også ut bilder på www.lyngor.no eller hjemmesiden til butikken/puben (samme øy) www.kariogmeg.no 

Skrivestue/hytte på Lyngør

Rett ved vannet på Gjesøya - hytte og stor tomt med brygge og skjermet bukt med sandstrand og spennende kupert turterreng i urskog. Det særpregede sommerhuset, tegnet av arkitekt Reidar Lund, har en vakker stue med stor peis, spisekrok og flott utsikt mot sjøen i tre retninger. (Gjesøya er en del av skjærgårdsparken.). Egen dypvannsbrygge.

2 mindre soverom med etasjesenger i annen etasje, mot øst og sør.
1 større soverom med 2 senger i annen etasje mot nord.
1 mindre soverom med etasjeseng i uthuset med vindu mot sydvest.
biologisk do.

Restauranter og annet interessant i kystkulturmiljøet Lyngør og i bokbyen Tvedestrand.

Pris og mer informasjon ved forespørsel, henvendelse Cecilie Sverre, tlf: 970 977 82, 915 944 12, 330 57 130

Skrivestue i Berlin

NFF-medlem leier ut sin unike skrivestue midt i Berlin. Her har NFF-medlemmer i alle fall skrevet seks bokmanuskripter og to filmmanus. Det er bare fornøyde tilbakemeldinger!
Leiligheten er fullt utstyrt og har høy standard, 50 m2, 3 senger. Den ligger sentralt i Berlin i et spennende strøk.Samtidig er det gode og rolige arbeidsforhold siden leiligheten ligger ut mot byhave.  
Det er også mulig å leie vår fint restaurerte naboleilighet fra keisertiden som har seks sengeplasser. Sammen egner de to seg godt til kollokvier eller seminarer (for opptil ti personer).
Mer om leiligheten finner du ved å klikke her.

Ta kontakt med Sverre Jervell: sverre.jervell@icloud.com
 
Italiensk hus med god skriveatmosfære

Mine svigerforeldre ønsker nå, noen uker i året, å leie ut sitt feriehus. Huset ligger i utkanten av den lille byen Proceno, på grensen mellom Lazio og Toscana. Det er romslig med fem soverom og tre bad, og er av oss brukt både til mindre seminarer og som et skrivested. Huset har en stor hage som egner seg til lek og lange dvelende måltider.
Fine avbrekk kan være kortere bilturer til små pittoreske byer som Sorano, Sovana og Pittigliano eller til de vakre byene Pienza og Orvieto. Muligheten for å sykle, gå eller å bade i Lago de Bolsena ligger en 20 min. biltur unna. Ellers finnes det også et delikat svømmebasseng rett ved huset som er åpent i sommermånedene. Veien er heller ikke lang til San Casciano Bagni med sine varme kilder (SPA). I sommerhalvåret finnes det ulike lokale initiativer som mat- og vindager, konserter og muligheter for riding og kjeramikkurs. Vi hjelper gjerne til med informasjon og med å gjøre evt. avtaler. Prisen for en uke er fra 7.000-10.000 avhengig av tidspunkt, varighet og antall personer.

Ta kontakt med Elisabeth Fransson tel. 95 92 22 05

Skrivestue på Sørvestlandet

Jeg har en fritidsbolig i et av de vakreste områdene på Sørvestlandet, som jeg gjerne vil tilby forfattere tilsluttet NFF for utleie deler av året – hvis det er interesse for det.  Jeg er selv sakprosaforfatter, og har sett hvor verdifullt det er å kunne komme seg bort fra hverdagen hjemme og jobbe intensivt og konsentrert om et bokprosjekt. Eller kanskje trenger du et sted å reise til for å koble helt av, senke skuldrene og nyte livet?  Den ligger i Sunnhordland, på vakre Halsnøy midt i Sunnhordlandbassenget, ved innløpet av Hardangerfjorden. Med utsikt til Stord i vest, Fjelberg og Borgundøy i sør.
 Hytta er bygd i 2004, har innlagt strøm, varmt og kaldt vann, vannklosett og dusj, vedovn, er vinterisolert og har vedfyrt badestamp. Den er på 90 kvadratmeter over to plan, med stue, kjøkken og bad, og 7 sengeplasser fordelt på tre soverom pluss hems.
Den ligger 100 meter fra sjøen, i en skråning med fantastisk utsikt til fjord, øyer og fjell. Det er mulig å leie båt, og det hører med egen båtplass i en båtforening ca. 600 meter fra hytta. Nærmeste tettsted er Sæbøvik, ca. 8 km unna. Der er dagligvarer, bakeri, gavebutikker, skobutikk osv. Fastlandssamband til Husnes og Rosendal via undersjøisk tunnel, ferje til Stord og Vindafjord, hurtigbåtforbindelse til hele regionen og byene Bergen, Stord og Haugesund. Ligger med andre ord midt i smørøyet. Fredelig, men ikke langt unna bylivet om en skulle ønske det.
Å utforske øya på sykkel er ypperlig, og det finnes flere merkede turløyper til høydene rundt om på øya, som blir kalt for Sunnhordlands perle. Ruinene etter Halsnøy kloster er en populær og malerisk severdighet på øya, og her holdes det stadig seminarer og ustillinger.
Når det gjelder pris per uke, får vi forhandle om det i neste omgang.
Kart fra regionen: Klikk her!
Info om regionen: Klikk her!
 Kontakt:  Heidi Eikremsvik, vindrose@online.no

Sørvestlandet
 

Menu