Hør Prosalong om den sinte mann her! - Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening
Hør Prosalong om den sinte mann her!

Hør Prosalong om den sinte mann her!

Onsdag 23. mai inviterte vi til vårens siste Prosalong, hvor det handlet det om den sinte mannen som herjer på nettstedenes kommentarfelt og sjikanerer kvinnelige debattanter og politikere. Forfatter Cornelius Jakhelln (bildet), debattredaktør i VG Elisabeth Skarsbø Moen og forfatter og forlagsredaktør Geir Gulliksen kom til Uranienborgveien 2 for å snakke om temaet. Hør opptaket her!

25.05. 2012

Kommentarfeltene på nettet flommer over av aggressive kommentarer, og kvinnelige debattanter og politikere sjikaneres på nett av fremmede menn: Hvem er denne sinte mannen? I likestilte Norge: Er det noe som skurrer med mannsrollen?

- Jeg forstår denne sinte mannen, sa forfatter Cornelius.

- Det finnes store sosiale problemer i Norge som ligger til grunn for et sinne, og jeg mener det er umoralsk å sparke nedover på denne sinte mannen som gjerne bor utenfor Oslo, er enslig, uten utdanning. En mann som står igjen på perrongen når toget går, sa han.

- Når man ser at Norge ligger på toppen av statistikken for partnerdrap, kan man spørre seg: hvorfor i Norge, hvor vi er så likestilt? Men det er nettopp fordi vi er så likestilt, mener jeg. Det er når man tar makt fra én gruppe og forflytter den til en annen at det skapes konflikt, sa Elisabeth Skarsbø Moen, debattredaktør i VG, som satt i panelet onsdag kveld.

- På 70-tallet gikk man i tog, men nå gjennomfører vi virkelig likestillingen og makt skifter hender, sier hun.

- Jeg for min del synes det er rart at ikke jenter er sintere, fordi de utsettes for mye sexisme. Men det er ikke sikkert at disse mennenes sinne er så ekte eller autentisk, det kan jo hende at det er noe der og da? spurte forfatter og forlagsredaktør Geir Gulliksen seg, som mente at man måtte hente opp igjen gamle maskuline idealer knyttet til høviskhet og omsorg.

Debatten ble ledet av sosiolog og forfatter Hannah Helseth.

Hør hele prosalongen her: Prosalong om den sinte mann, 23. mai 2012

I panelet: Cornelius Jakhelln, forfatter, Elisabeth
Skarsbø Moen,
debattredaktør i VG, Geir Gulliksen,
forfatter og forlagsredaktør
Panelleder: Hannah Helseth, sosiolog og forfatter
 

Foto: Ingrid Pop/Cappelen Damm

Menu