Kurs: Bli en bedre formidler! - Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening
Kurs: Bli en bedre formidler!

Kurs: Bli en bedre formidler!

Nå holder vi kurs for deg som er oversetter eller forfatter, og som ønsker å lære mer om presentasjon, formidling og dramaturgi. Else Barratt-Due (bildet) vil vise deg veien.

28.2.17


18. og 19. mars arranger vi kurs for forfattere og oversettere som ønsker å være med i paneldebatter, holde foredrag og dykke ned i bokbad. Det undervises i presentasjon, formidling og dramaturgi. I tillegg blir det fokus på evaluering av egenprestasjon.

Kursholder Else Barratt-Due er utdannet teaterinstruktør og dramaturg fra universitet i Norge og USA. Hun var ansatt i NRK i 25 år som bl.a. instruktør og produsent. I 2002 etablerte hun foretaket TELLtheSTORY, og hun er en svært erfaren kursholder og foredragsholder.

Les mer om henne her

Mer om kursinnholdet

Deltakerne lærer ulike verktøy for å bli bedre formidlere ved å fokusere på bruk av pust, stemme, diksjon og kroppsspråk. Videre jobbes det med hva det vil si rent mentalt å være i en presentasjonssituasjon. Et vesentlig tema på kurset er undervisning i dramaturgi. Hvordan setter man sammen en presentasjon, hva skal være med, hvilken form og hvilket innhold skal en presentasjon ha? Og ikke minst, hvem er publikum?

Målet for kurset er at deltakerne skal bli bedre formidlere, både når det gjelder hvordan man framstår og innholdet i det man formidler.

Alle kursdeltakerne får et eksemplar av boka På scenen i ditt eget liv (Cappelen Damm 2011), som Barratt-Due har skrevet.

Kursholder ønsker litt informasjon om kursdeltakernes hverdag for å kunne skreddersy kursopplegget. Alle deltakerne må derfor sende inn svar på følgende spørsmål til post@tellthestory.no innen 8. mars:

a) Hva er ditt arbeidsområde

b) Hvilke formidlingssituasjoner står du ofte i?

c) Hva opplever du eventuelt som vanskelig, slitsomt eller ubehagelig?

Svarene er konfidensielle og vil ikke bli referert til på kurset.

Kurs: Bli en bedre formidler

Når: Helgen 18. og 19. mars

Hvor: NFFs lokaler i Uranienborgveien 2

Påmelding: Meld deg på via Min side ved å klikke på påmeldingsknappen. Dersom du ikke er medlem og heller ikke har en bruker hos oss, send en epost til camilla.marie.widholm@nffo.no

Kursavgift: 800 kr for medlemmer, 1600 kr for ikke-medlemmer. Påmeldingsfristen er satt til onsdag 8. mars. Det er begrenset med plasser, så ikke vent med å melde deg på.

Har du spørsmål? Ta kontakt med formidlingsansvarlig Kristine Isaksen,kristine.isaksen@nffo.no / 952 01 968

Meld deg på her!Menu