Mette Karlsvik ny festivalsjef i Oslo - Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening
Mette Karlsvik ny festivalsjef i Oslo

Mette Karlsvik ny festivalsjef i Oslo

Forfatteren Mette Karlsvik blir ny leder for Norsk sakprosafestival i Oslo.

20. oktober i år arrangerer Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforeningen den sjette sakprosafestivalen på Litteraturhuset i Oslo. Litteraturfesten er godt etablert som en av høsten store litterære begivenheter, og samlet i fjor nærmere 2000 publikummere. Mette Karlsvik tar over etter Ida Skjelderup, som har ledet festivalen i to år. Karlsvik ser veldig fram til festivalarbeidet og har allerede tatt fatt på planleggingen.
– Jeg har tenkt å beruse, sier hun.
– Jeg vil at folk skal kjenne beruselse gjennom å ha tilegnet seg ny kunnskap. For det er visstnok slik at hjernen utskiller endorfiner når de tilegner seg ny kunnskap, et menneske blir lykkelig når det har lært noe nytt. Og det er dit jeg har tenkt å komme.
– Vi vil også se på ulike konsept rundt arrangement. Kan det være at det er mulig å få til andre ting enn de tradisjonelle paneldebattene og foredragene? Kan formidling av sakprosa komme i andre former? En sakprosalyrisk opplesning, kanskje. En mikrokonsert med konsonantpop? Men jeg har ikke tenkt å si noe om programmet ennå, men jeg har begynt å tenke og forme. Det blir en stedsspesifikk fest, bruket huset for det som har vært.
– For det det er verdt, mener du?
– Nei, for det det har vært. Husk at Oslo lærerhøgskole var i lokalene tidligere, sier Karlsvik med et ordspill-lurt smil.

Støttespillere
Nå skal tida framover brukes til å researche og undersøke, studere forlagenes utgivelseslister, tenke på små og store navn.
– Heldigvis har jeg også med meg frilansutvalget i NFF som støttespillere i programmeringen og utformingen. Jeg gleder meg! Mitt forbilde i arbeidet er min 15 uker gamle baby Else. Hun er en fantastisk sjef. Hun identifiserer behovet umiddelbart og roper klart og tydelig ut hva hun ønsker, sier Mette Karlsvik.
NFFs generalsekretær Tore Slaatta er veldig fornøyd med å få Mette Karlsvik som festivalsjef.
– Med hennes erfaring som forfatter og festivalarrangør og brede kunnskap om sakprosa går fest en trygg framtid i møte. Vi hadde det privilegiet å ha mange gode søkere denne gangen, men vi er helt sikre på at vi har gjort det riktige valget. Vi gleder oss til festival, sier Tore Slaatta.

Om Mette Karlsvik – fra Det Norske Samlagets sider

(f. 1978) debuterte i 2005 med romanen Vindauga i matsalen vender mot fjorden, som ho fekk Tarjei Vesaas' debutantpris for. Ho har sidan skrive både for barn og vaksne, og til fulle vist at ho er ein av dei mest spennande unge forfattarane i Noreg. I 2012 fekk ho både Bokhandlarstipend, Stig Sæterbakkens minnepris og Skien kommunes kunstnerstipend. Romanen Bli Björk (2011) vart nominert til Brageprisen. Forfattarskapen hennar er kjenneteikna av eit unikt blikk på verda, eit blikk som famnar alt frå det mikroskopiske til det globale, gjerne i éi rørsle og setning. Karlsvik er frå Frei på Nordmøre og bur i Oslo.
Siste bok er romanen Mørkerom, gitt ut hausten 2017.

Menu