Ti gode råd for forskningsformidling! - Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening
Ti gode råd for forskningsformidling!

Ti gode råd for forskningsformidling!

Hvordan formidle forskning på en god måte? Unni Eikeseth og NFF gir deg svarene!

25.09.17

Som en del av Forskningsdagene inviterer NFF nå til forskningsformidlingsbonanza! Det skjer på Litteraturhuset i Oslo, torsdag 28. september kl 20. 

Hvordan formidle forskning til allmennheten, uten å miste faglig tyngde? Et spørsmål med mange svar – og muligheter! Vi har utfordret Unni Eikeseth, forsker, forskningsjournalist og lærebokforfatter til å utforme ti gode råd for forskningsformidling. Som senere vil bli tilgjengelige også på disse sidene.

Eikeseth presenterer rådene, og møter Sverre Gunnar Haga, kommunikasjonsleder i NFF, til en samtale om språket, historiene, teknikkene og innfallsvinklene - som gjør at du aldri igjen vil gå tilbake til kjedelig forskningsformidling. 

I del to diskuterer vi: Hva er skillet mellom god forskningsformidling og journalistikk? Norsk forening for forskningsjournalistikk inviterer til samtale med journalist Hanne Østli Jakobsen, kreftforsker Anne-Lise Børresen-Dale og Unni Eikeseth. Ordstyrer: Martin Toft fra Uniforum ved Universitetet i Oslo. 

I kveldens tredje innslag kårer Forskningsrådet vinneren av årets formidlingspris. Prisen tildeles forskere som har utmerket seg med levende og nyskapende kommunikasjon av høy kvalitet fra sitt eget fagfelt. Alle typer formidling i alle typer medium, og både langvarig innsats og enkeltstående tiltak. Prisen er på 500.000 kroner.
Meld deg gjerne på arrangementet på Facebook her

Velkommen!

Menu