juni
1.

Norsk litteraturfestival: Tegnet virkelighet - Kverneland og Ask

Tegneseriedokumentaren er en sjanger i sterk vekst. Møt to av de fremste innen sjangeren: Lene Ask og Steffen Kverneland i en samtale rundt liv og tegning og hva tegneserien tilfører dokumentarsjangeren.

Collage

Da Steffen Kverneland fikk Bragprisen i 2006 for Munch, var det første gang en tegneserie ble nominert til prisen, med følgende begrunnelse: “Denne boken løfter sin sjanger til et nytt nivå, samtidig som den er en fest å lese. En fortelling som opplyser, engasjerer og underholder leseren. Ord og bilder integreres med en sikkerhet og selvstendighet som gjør boken til et mesterverk i sin klasse”.
Med tegneseriebiografen Brillegeit (2021) tar Kverneland opp tråden fra den selvbiografiske tegneserien En frivillig død i 2018. I Brillegeit følger vi Steffen Kverneland fra barndom i Haugesund, skolegang, kunstneren som ung mann og student i Bergen, til han prøver å etablere seg som tegner i Oslo.

Illustratør, forfatter og fotograf Lene Ask kom i 2021 ut med en ny dokumentarisk tegneserie. O bli hos meg handler om norske misjonærbarn, i hovedsak basert på intervjuer med nordmenn som vokste opp i India, Japan, Kenya, Tanzania, Taiwan, Madagaskar og Indonesia, helt tilbake til 1930-årene og frem til 1990-årene.

Ordstyrer: Walter Wehus.
Boksalg og signering.

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med uvedkommende. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.