Utlysning: Forfatter til bok om NFFO til 50-årsjubileet i 2028

Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening fyller 50 år i 2028. Vi søker derfor etter en forfatter til å skrive en kritisk og selvstendig bok om organisasjonens historie fra stiftelsen og frem til i dag. Søknadsfrist er 15. november 2024.

Skilt med logoen til Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

Boken skal omhandle NFFO og faglitteraturens plass i og betydning for den norske litteraturen og det norske kunnskapssamfunnet siden 1978. Faglitteraturen inkluderer i denne sammenheng alt fra læremidler i skolen via akademiske fag- og lærebøker til allmennrettet sakprosa, både originalskrevet på norsk og oversatt til norsk. Stipend- og vederlagsforvaltningen av kollektive vederlagsmidler må særlig vektlegges. NFFOs internasjonale engasjement hører også naturlig hjemme i en slik historie.

Søkere bør ha skrevet flere faglitterære bøker for å bli vurdert for oppgaven. NFFO finansierer et engasjement tilsvarende to fulle årsverk, og avtalevilkårene vil bli utarbeidet sammen med valgt forfatter. NFFO vil sammen med forfatter ferdigstille en prosjektbeskrivelse, finne frem til forlag og etablere en redaksjonskomité. Forfatteren vil for øvrig ha full frihet i arbeidet. Boken skal utgis senest i april 2028.

Oppdraget kan eventuelt deles mellom flere forfattere.

I den kortfattede søknaden ønsker vi oss tre sider med foreløpige refleksjoner/høyttenkning om hvordan oppdraget kan løses. Legg også ved en CV på maks tre sider, men ingen andre vedlegg. Søknadene vil bli vurdert av en bedømmingskomité nedsatt av styret i NFFO. Aktuelle kandidater vil kunne bli innkalt til intervju.

Spørsmål til utlysningen kan rettes til generalsekretær Arne Vestbø

Søknadsfrist er 15. november 2024.

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med uvedkommende. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.