Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

oktober
13.

Fagdag om sakprosa og design

Velkomment til fagdag om design av sakprosabøker, i forbindelse med kåringen Årets vakreste bøker.

Img 5808

Sakprosasjangeren er i vekst, og det utgis mange flotte kvalitetsbøker. Vi vil blant annet se på arbeidet med utforming av bøker innenfor denne sjangergruppen, og diskutere samarbeid og læring. Vi ønsker å lage en fagdag som skal oppleves både nyttig og inspirerende for redaktører, forfattere, formgivere og andre involverte i bokproduksjoner, og håper å se mange der.
Årets fagdag er et samarbeid mellom Grafill, Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFFO) og Leser søker bok.

Det er begrenset antall billetter til fagdagen, men det er også mulig å kjøpe billett til streaming.
Det er rabatt for oppmøtebillett om du er NFFO-medlem. Arrangementet strømmes også, og her er det gratis tilgang om du er NFFO-medlem.

Klikk her for å melde deg på

PROGRAM

11.00: Dørene åpner, lett servering.

11.30: Daglig leder i Grafill ønsker velkommen.

11.35: Boka er for alle – god sakprosadesign som inkluderer, ved Eivor Vindenes, Leser søker bok.

12.00: Pause

12.10: Bredt om sakprosa: Therese Moe Leiner er inhouse designer hos Kagge Forlag, hun vil fortelle mer om hvordan det er å designe for sakprosa og teksttunge bøker.

12.40: Tett på: Den store klimaguiden har tidligere vunnet gull i konkurransen Årets vakreste bøker for fremragende design og glitrende bruk av infographic-løsninger, boka vant også Brageprisen samme år. Designer Eivind Stoud Platou tar oss tett på prosessen fra start til slutt.

13.00: Pause

13.10: Mestermøte (program kommer)

13.55: Pause

14.05: Tricks of the Trade: Tone Svinningen har rykte på seg for å være en av landets beste bilderedaktør. Hun tar oss gjennom utvalgte utgivelser – hvordan velge stilretning og illustrasjonsvalg.

14.35: (program kommer)

14.50: Sakprosaens tre store: Biografi, historie og debatt. En av landets mest erfarne sakprosaredaktører Trygve Riiser Gundersen og et lag av designere ser på gull og gråstein i de seinere års utgivelser.

16.00: Takk for i dag!

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med noen tredjepart. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.