Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

februar
3.

Bli med på faktajakt med Andreas Tjernshaugen

Hvordan finner du viktige opplysninger, morsomme fakta eller slående scener til ditt neste bokprosjekt? Andreas Tjernshaugen gir tips om kilder og research for saksprosaforfattere.

Andreas tjernshaugen c katrine gramnaes
Andreas Tjernshaugen. Foto: Katrine Gramnæs.

Kurset er fulltegnet! Ønsker du stå på venteliste? Send en e-post til Camilla Marie Widholm.

Bli med på minikurs med en av Norges fremste sakprosaforfattere, om research og om hvordan du kan bruke blant annet arkiver, statistikk og vitenskapelige publikasjoner, intervjuer og observasjon, nyhetsmedier og filmer. Dessuten: Hvordan organisere materialet slik at man finner fram i det siden? Og hva gjør du hvis kildene er et sted du ikke kan reise til eller på et språk du ikke forstår?

Minikurset er nyttig for deg som trenger å samle inn og organisere informasjon for å skrive bok, og spesielt hvis det også gjelder opplysninger utenfor ditt eget fagfelt.

Andreas Tjernshaugen er forfatter og skriver om dyr, natur og miljøspørsmål. Bøkene hans bygger på et stort mangfold av kilder. Reven. Portrett av et villdyr (2021) og Meisenes hemmelige liv (2015) tar utgangspunkt i biologisk forskningslitteratur kombinert med skildring av egne opplevelser, supplert med alt fra antikvariske bøker til filmklipp på YouTube.
Hvaleventyret. Hvordan vi nesten utryddet det største dyret som har levd (2018) skildrer historiske begivenheter ved hjelp av materiale fra arkivbesøk og publisert litteratur. Tjernshaugen har også skrevet Akvarieboka for barn (2013), og barneboka Blåhvalen (2020, illustrert av Line Renslebråten), som ble nominert til Brageprisen.

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med noen tredjepart. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.