Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

november
22.

Medlemsmiddag i Stavanger

Velkommen til årets medlemsmiddag i Stavanger 22. november!

Hold deg orientert om foreningens viktigste saker, hør foredrag av Sven Egil Omdal og møt gode venner og kolleger til middag og forfriskinger!

Stavanger

Medlemsmiddagen vil i år være på Hotel Victoria (Skansegata 1, 4006 Stavanger)

Påmeldingen er nå stengt. Har du spørsmål? Ta kontakt med din lokale regionkontakt
Arrangementet er gratis. Tilreisende må selv betale reise og eventuell overnatting. Påmeldingen er bindende på grunn av matbestilling.

Program

Kl. 18.00 Velkommen og nytt fra NFFO ved styreleder Aage Borchgrevink.

Kl. 18.30 Forfatterforedrag av Sven Egil Omdal.

Rundt 2500 nordmenn var fanger i den tyske konsentrasjonsleiren Sachsenhausen under 2. verdenskrig. Sven Egil Omdal har skrevet den første samlede fremstillingen om de norske fangene, og om de politiske ideene i kretsen rundt Einar Gerhardsen, som ble viktige for Etterkrigs-Norge. Nordmennene i leiren utgjorde et tverrsnitt av den norske befolkning: Bønder og arbeidere, professorer og leger, fiskere og kjøpmenn sultet sammen, slet sammen og drømte sammen. Her skapte nazistene ironisk nok et politisk verksted for helt andre ideer enn nazismen. I norskebrakkene fantes to kommende norske statsministre, seks kommende statsråder og andre som skulle bidra til å skape et bedre Norge etter krigen. Bestialiteten i Sachsenhausen kan være vanskelig å fatte, om det ikke hadde vært for at også denne mørke krigshistorien er i ferd med å gjenta seg.

Kl. 19.00 Middag

Velkommen skal du være, med vennlig hilsen alle oss i NFFO!

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med uvedkommende. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.