Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

november
15.

Medlemsmiddag på Hamar

Velkommen til årets medlemsmiddag på Hamar 15. november!

Hold deg orientert om foreningens viktigste saker, hør foredrag av Per Ivar Hjeldsbakken Engevold, og møt gode venner og kolleger til middag og forfriskinger!

Hamar.middag

Medlemsmiddagen finner sted på Hamar Teater (Strandgata 23, 2317 Hamar)

Påmelding via i medlemsportalen Mitt medlemskap.
Klikk her for å melde deg på

Påmeldingsfrist er 9. november.

Arrangementet er gratis. Tilreisende må selv betale reise og eventuell overnatting. Påmeldingen er bindende på grunn av matbestilling.

Program

Kl. 18.00 Velkommen og nytt fra NFFO ved nestleder Anne Karin Sæther.

Kl. 18.30 Forfatterforedraget av Per Ivar Hjeldsbakken Engevold: Nordmenn i slavefart: En ubehagelig historie.

Nordmenn i slavefart består av et utvalg historier som forteller om hvordan og hvorfor Det danske koloniriket ble etablert og hvordan Danmark-Norge ble involvert i den transatlantiske slavehandelen. Danmark-Norge var involvert i kolonisering og handel med afrikanske og indiske slaver på 16-, 17-, og begynnelsen av 1800-tallet. Slavehandelen var basert på handel. På grådighet. Dyrebare varer som gull, eksotiske kryddere og elfenben ble hentet fra Afrika og solgt på markedene i europeiske byer. På plantasjene i Karibia skapte slaver enorme mengder med sukker, bomull og tobakk. Store formuer ble skapt og tapt på investeringer i kolonivarer og slaveskip. Både slaver og mannskap døde som fluer på reisen over Atlanterhavet. Alt for at man hjemme i Danmark-Norge kunne leve et litt søtere liv. Bok: Nordmenn i slavefart. Og andre historier fra det danske koloniriket Humanist Forlag (2022)

Kl. 19.00 Middag.Servering fra Teaterkjøkkenet.

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med uvedkommende. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.