Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

september
30.

Norgeshistorien sett fra Stavanger

Kan nøkkelen til å forstå det moderne Norge ligge i Stavanger? Ja, mener forfatter, journalist og tidligere redaktør i Stavanger Aftenblad, Sven Egil Omdal.

Collageomdal

Omdal er født og oppvokst på Sølvberget midt i byen. Nå kommer han til Prosalong i regi av Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFFO) og redegjør for research, metode og faglige utfordringer med å skrive boka Et Norge i miniatyr.

I boka viser han hvordan Stavanger de siste 150 årene har inntatt en sentral plass i norsk kultur, politikk og økonomi. Byen har vært hovedstad for flere av de motbevegelsene som skapte vårt samfunn med små forskjeller. Herfra spredte både misjonsbevegelsen og avholdsbevegelsen seg. I opprøret mot embetsmannsstaten var Stavanger et brohode. Fascismen blusset opp her, og slukket igjen. Byen har ledet an i industrialiseringen og i internasjonaliseringen av norsk økonomi, fra sild og sardiner til tankskip og olje. Nasjonen ville ikke vært den samme uten Stavanger.

Sven Egil Omdal har skrevet en annerledes fortelling om Norge, sett fra byen vest ved havet; humoristisk, full av overraskende fakta og levende nærbilder av noen av personene som formet byen som formet landet.

Arrangementet er et samarbeid mellom NFFO og debatthuset Kåkå kverulantkatedralen. Vert for kvelden er journalist og kritiker Kristin Aalen, regionkontakt for NFFO i Rogaland og redaktør for nettstedet kulturkritikk.no

Slik får du gratis billett som NFFO-medlem:
Gå inn på denne nettsiden Kåkå kverulantkatedralen
Finn arrangementer, se etter knappen “Billetter”. Der finnes det tre valg, full pris, rabatt og gratis.
Der henter man ut gratisbillett på forhånd!

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med noen tredjepart. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.