Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

februar
28.

Velkommen til Oversatte dager 2019

Vi feirer oversettelse i all sin mangslungne prakt fra 28. februar til 2. mars i Oslo!

Oversatte dager 2019 logo (1)

I 2019 inviterer Norsk oversetterforening (NO), Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFFO) og Norsk audiovisuell oversetterforening (NAViO) til nok en storstilt fordypning i oversettelse. For fjerde gang vil Litteraturhuset i Oslo fylles av språkglade og språknysgjerrige som får muligheten til å delta på ca. 50 forskjellige arrangementer hvor vi prøver å belyse så mange problemstillinger som mulig.

Les hele programmet her

På programmet står blant annet dette:

Det blir åpning ved Auður Ava Ólafsdóttir som vant Nordisk råds litteraturpris 2018, og litterær debatt om to nye oversettelser av Dantes Inferno.

Er det språkdød på universitetene? I Norge fins det ingen rene oversetterstudier lenger, hva skjer med rekrutteringen til yrket?
Hvordan går man frem når man skal tolke et bilde for blinde og synshemmede, hvordan foregår egentlig synstolking?
Hva er god tv-teksting?
Hvordan måler man tekstekvalitet og hvordan kan et lite land som Norge verne om sin tekstetradisjon?
Hvordan blir norske serier som Skam oversatt til andre språk?
Hva må man tenke på når man skal dubbe film?
Vi får høre fra dr Jan Pedersen (Universitetet i Stockholm), Amalie Foss (president AVTE) Henrik Walter-Johnsen (nestleder FIT Europe, NAViO) og Harald Mæle (norsk dubbestudio).

Hva slags samspill utvikler seg mellom en oversetter og en redaktør? Hvilke problemer skal løses og hvordan kommer man fram til det beste resultatet?

Vi har et bredt samisk program om alt fra samiske metaforer for ulv til oversettelse av joik til norsk.

I tillegg blir det samtale om Jane Austen i norsk språkdrakt, arrangementer for barn og unge, og Mikael Holmberg kommer for å snakke om sin gjendiktning av Finlands nasjonalepos Kalevala. Bare for å nevne noe.

Velkommen til en festhelg 28. februar til 2. mars på Litteraturhuset i Oslo!

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med noen tredjepart. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.