Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

februar
21.

Prosalong Bergen: Prosalong: Skolemedisin vs. alternativ medisin – hvorfor så betent?

Hvem har vi tillit til når helsen svikter? Og ikke minst: Hva baserer vi valget på? Velkommen til Prosalong på Litteraturhuset i Bergen 21. februar.

Prosalong bergen

Få tema fenger like sterkt som forholdet mellom skolemedisin og alternativ medisin. Står førstnevnte for objektiv vitenskap og sistnevnte for kvakksalvere som skor seg på andres ulykke? Eller er skolemedisinen en stivnet tradisjon som heldigvis blir utfordret av retninger som ser kropp og sjel i sammenheng? Utelukker tradisjonene hverandre, eller kan de kan tilføre hverandre innsikter slik at vi brukere kommer best mulig ut?

Til Prosalong kommer Anne Kalvig, professor i religionsvitenskap med forsking bl.a. på åndelig helse, Audun Myskja, lege, forfatter og drivende kraft bak Senter for livshjelp og Geir Olve Skeie, nevrolog og pianist, aktuell med boken Musikk og hjernen. Samtalen ledes av Grethe F. Syéd.

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med noen tredjepart. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.