Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

mai
7.

AVLYST!

Møt Marte Spurkland, forfatteren av Pappas runer og Klassen, i samtale med Grete Fatima Syéd.

Collageruner

Dette møtet skulle vært avholdt 7. mai – men er nå avlyst grunnet koronapandemien

Marte Spurkland (f 1977) er journalist og programleder. Hun har jobbet i NRK, DN og VG, og nå for TV2. Fikk Riksmålsforbundets lytterpris 2015 for VG-podcasten Tett på, har tidligere skrevet Førstedamer: En dannelsesreise i kvinneliv (2005); Skjebnereisen: En norsk-russisk kjærlighetshistorie (2007), Klassen (2017) og vært redaktør for diktsamlingene Kjærlighet og Sorg (Humanist forlag). Klassen – fortellinger fra et skoleår ble nominert til Brageprisen og fikk strålende anmeldelser av et samlet pressekorps.

I 2019 utga hun den kritikerroste boka Pappas runer. Her fra noen av anmeldelsene:

“En oppfinnsom og gripende bok om erindring og evighet.”

Trond Berg Eriksen, Morgenbladet.

“Det er fortellingen om å være pårørende, om å miste fotfeste, og om ønsket om å skrive noen levende. Den er vakkert bygget opp, en klok og innsiktsfull og velskrevet beskrivelse av avmakt og sorg og mest av alt kjærlighet.”
Hilde Østby, Aftenposten.

“Marte Spurkland setter sammen det objektive sakprosaen med den personlige fortellingen på en måte som gjør at begge deler vokser.”
Ola Hegdal, NRK.

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med noen tredjepart. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.