Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

oktober
16.

Prosalong i Kristiansand: På høye hæler i Amerika

Hvorfor dro flere tusen ugifte Agder-kvinner til New York etter andre verdenskrig? Hør den spennende historien i Prosalong i Kristiansand 16. oktober.

Collageagder

Kvinnene kom fra det pietistiske Sørlandet. I det nye landet fikk de lønnet arbeid, men også en fullstendig ny tilværelse. Men innvandrerkvinnene tilpasset seg nye normer. «Alle ble affecta av den amerikanske stilen», som en av dem sa. De ble moderne kvinner. Hva søkte de og hva fant de?

Møt forfatteren Siv Ringdal i samtale med Oddbjørn Johannessen, amanuensis ved fakultet for humaniora og pedagogikk ved Universitetet i Agder. Ringdal har skrevet boka På høye hæler i Amerika. Unge Agder-kvinner i etterkrigsårenes New York.
Hun skriver om hvordan de fikk lønnet arbeid, men også en fullstendig ny tilværelse. Innvandrerkvinnene tilpasset seg nye normer. «Alle blei affecta av den amerikanske stilen», som en av dem sa. De ble moderne kvinner. I foredraget vil Siv Ringdal fortelle om de unge kvinnene som valgte Amerika framfor Agder, og hun vil gi innblikk i prosessen som førte til bok.

Ingen påmeldingsplikt, men meld gjerne din interesse for arrangementet på Facebook

PS! Husk det årlige medlemsmøte for NFFO-medlemmene i Agder 13. november. Vi kommer tilbake med mer informasjon om innhold og påmelding – men hold av datoen.

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med noen tredjepart. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.