februar
11.

Prosalong i Levanger: Kjetil Jakobsen om Thomas Piketty og ulikhetenes verdenshistorie

Få Thomas Pikettys nye storverk forklart av Kjetil Jakobsen, under NFFOs første Prosalong i Levanger.

Piketty lite
Kjetil Jakobsen kommer til Levanger 11. februar for å holde foredrag om Thomas Piketty. Her fra foredraget i Oslo 9. januar i år, under Agenda Magasin og Tankesmien Agenda arrangement på Litteraturhuset. Foto: Tankesmien Agenda/Anne Sofie L. Bergvall.

Thomas Pikettys forrige bok Kapitalen i det 21. århundre fra 2013 ble en verdenssuksess, og har utløst en vedvarende debatt om årsakene til økonomisk ulikhet og de politiske konsekvensene av voksende ulikhet. Hvor mye ulikhet er forenelig med demokrati og rettsstat? Hvor dype økonomiske forskjeller tåler demokratiet?

Nå er den franske forskeren tilbake med et nytt stort verk, en ulikhetenes verdenshistorie. Den 1200 sider lange boken Kapital og ideologi, som foreløpig bare finnes på fransk, er en utfordring både til politikken og til historiefaget og samfunnsvitenskapene. Kjetil Jakobsen forklarer hvorfor.

Ingen påmeldingsplikt, men meld gjerne din interesse for arrangementet på Facebook

Kjetil Jakobsen er professor i historie ved Nord universitet. Fra 2011 til 2014 var han Henrik Steffens-professor ved Humboldt universitetet i Berlin. Blant hans bøker på norsk er:

Etter Charlie Hebdo. Ytringsfrihet i det 21. århundret (2016),

Krigsbilder. Kunst under Okkupasjonen 1940-45. (2015 – med Kathrine Lund).

Norge i farger 1910. Bilder fra Albert Kahns verdensarkiv (2011 – med Trond Bjorli).

Verdensborgerskapets idéhistorie (2010)

Les Jakobsens notat om Piketty her

Og hør det som podcast her

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med uvedkommende. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.