juni
20.

Prosalong i Levanger: 22. juli – bearbeidelse over tid

Snart er det 10 år siden bomben og skuddene i Regjeringskvartalet og på Utøya. Hva har vi lært siden?

Foto jonas dahlberg studio
Samtalen i Levanger innledes med visning av den svenske kunstneren Jonas Dahlbergs videoverk «Notes on a Memorial», hvor han forteller sin historie fra arbeidet med de nasjonale minnestedene etter terroren.

Det er allerede snart ti år siden terrorangrepene i Regjeringskvartalet og på Utøya, angrep som drepte 77 mennesker, og skadde og traumatiserte mange flere. Hvordan har vi som samfunn forholdt oss til disse hendelsene? Hvordan forstod vi dem da – og hvordan forstår vi dem i dag? Og hvilke betydninger har kunsten hatt i minnearbeidet etter 22.juli?

Ingvild Folkvord og Anne Gjelsvik fra NTNU og Ingeborg Hjorth fra Falstadsenteret har forsket på bearbeidelsesprosessene etter terrorangrepene. I bøkene sine har de undersøkt minnetalene, litteraturen, filmene og arbeidet med å etablere nasjonale minnesteder. På Falstadsenteret samtaler de om hvordan den norske offentligheten har beveget seg fra samlende taler og rosetog og over i et mer konfliktfullt landskap:
Det dreier seg om hvordan vi minnes i fellesskap, om hvem sine fortellinger som tillegges vekt, og om politisk strid.
Samtalen innledes med visning av den svenske kunstneren Jonas Dahlbergs videoverk «Notes on a Memorial», hvor han forteller sin historie fra arbeidet med de nasjonale minnestedene etter terroren.
Arrangementet er et samarbeid mellom NFFO og Stiftelsen Falstadsenteret.

Billetter: Gratis for medlemmer av NFFO. Andre kr. 130 ,-. Studenter kr. 100,-.

Salgsbilletter bestilles her
(link).

NFFOs medlemmer bestiller gratisbilletter via denne lenka

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med uvedkommende. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.