Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

februar
13.

Prosalong i Skien: Møt Cecilie Winger og Ellen Schrumpf

Vi blir hele tiden tutet ørene fulle med sentimentale rykter om at alt var så mye bedre før. Det var mer snø og mer sol, barna klatret i trær, baste i snø og ble servert boller og kakao av hjemmeværende mødre. Men var det så rosenrødt egentlig?

Skien1

Vi får besøk av to forfattere som kan bekrefte at det faktisk ikke var noen lek å være barn før i tiden. Møt Cecilie Winger og Ellen Schrumpf, forfatterne bak henholdsvis De gode onde gamle dager og Barndomshistorier, to spennende bøker om barndom og barneoppdragelse i (ikke altfor fjern) fortid.

Det er Helga Lilleland og Anne Spånem som intervjuer forfatterne.


Cecilie Winger (1964) er cand.philol. i litteraturvitenskap og kaller seg altmuligkvinne i bokbransjen. Hun er forfatter og oversetter, med fortid som forlagsredaktør, litteraturkritiker og leder i Norsk Oversetterforening.

Ellen Schrumpf (f. 1948) har doktorgrad i historie fra Universitetet i Oslo og arbeider som professor ved Høgskolen i Sørøst-Norge, der hun er programkoordinator og underviser ved Master i kulturstudier. Doktorgradsavhandlingen hennes tok for seg barnearbeid i norsk industri på 1800-tallet. Schrumpf har skrevet bøker og en rekke artikler om barndomshistoriske og kulturhistoriske emner.

Prosalonger er litterære kvelder der Litteraturhuset i Skien med støtte fra Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening setter søkelyset på aktuelle bøker eller trender i sakprosasjangeren.
Hjertelig velkommen!

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med noen tredjepart. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.