Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

januar
29.

Prosalong i Skien: Mysteriet kvinnelige hormoner

Velkommen til en prosalong som handler om mysteriet som kvinnelige hormoner utgjør – enten ved graviditet, fødsel eller overgangsalder. Det skal også handle om kroppens forsvar.

Pro skien

Lege og forsker Anita Kåss har spesialisert seg på kjønnshormoner og immunforsvaret. I denne prosalongen vil hun holde et foredrag om hvordan graviditet, fødsel og overgangsalder påvirker immunforsvaret vårt.
Hva er det egentlig som skjer når vårt eget immunforsvar går til angrep på seg selv? Og hva er de bakenforliggende årsakene til de autoimmune sykdommene?

Ingen påmeldingsplikt, men meld gjerne din interesse for arrangementet på Facebook

Anita Kåss (f. 1979) er en norsk-britisk lege og forsker, kjent for sin forskning på leddgikt og andre autoimmune sykdommer. Kåss har sitt virke ved revmatologisk avdeling på Betanien hospital i Skien og ble i 2017 kåret til årets lege av Telemark legeforening. Høsten 2018 ga hun ut boka Mamma er en gåte.

Anne Spånem vil samtale med Kåss både om denne utgivelsen og om Kåss’ forskning.

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med noen tredjepart. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.