Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

april
19.

Prosalong i Stavanger: True crime fra Vestlandet

Dennis Aske og Erlend Frafjord i samtale med Brita Strand Rangnes om «Kvinnen i Isdalen» og «Da Tina ble drept – en kriminaldokumentar».

True crime vestlandet 01

For to år siden, etter den internasjonale suksessen med teveserien «Making a murderer», spurte Aslak Nore og Asbjørn Slettemark i krimbloggen sin: Kan den nye bølgen true crime-serier virvle opp norske rettsskandaler? Svaret er ubetinget ja. I fjor høst kom Erlend Frafjord med sin kritikerroste bok om Tina-drapet, mens Dennis Zacher Aske akkurat er ute med en kritikerrost bok om mysteriet med «Isdalskvinnen» som ble drept for 48 år siden. Vi har invitert de to forfatterne til en samtale om hvordan man jobber med slike bøker, hvor hovedpersonene er virkelige, med virkelige pårørende og virkelige etterforskere som hegner om virkelige bevis og etterforskningsmateriale.

Hva har vært forfatternes motivasjon? Hva er de litterære utfordringene med krim fra virkeligheten? Hva kan den gravende sakprosaforfatteren faktisk bidra med til etterforskningen? Hva har de avdekket – har de gravd seg fram til nye og andre teorier enn politiet? Hvordan har de blitt mottatt av politiet og pårørende? Og hvordan har publikum tatt i mot bøkene?
For mer informasjon, les her

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med noen tredjepart. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.