Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

mai
25.

AVLYST!

Møt forfatter Billy Jacobsen og visesanger Ragnar Olsen i samtale med Sylvi Inez Liljegren. Temaet er legenden Jack Berntsen.

Jack

Dette møtet skulle vært avholdt 25. mai – men er nå avlyst grunnet ko.ronapandemien.

Visedikteren og protestsangeren Jack Berntsen var en markant skikkelse i den nordnorske kulturreisninga på 70-tallet. Han sang om motstanden mot norsk medlemskap i EEC, og bidro til at nordlendingene tok i bruk dialekt i full offentlighet.
Nasjonal berømmelse fikk han gjennom debutplata Kor e hammaren Edvard? med tekst fra Jahn-Arill Skogholts opprinnelige Bygdevise. Biografien om Jack er ei fortelling om Nord-Norge, om en landsdel som retter ryggen med heftige kulturuttrykk både i tekst, musikk og teater.
Boka tar oss med inn i historien på engasjerende og usentimentalt vis. Billy Jacobsen plasserer Jack i ei kulturell og politisk ramme. Ragnar Olsen tar med gitaren. Dessuten blir vi kjent med mennesket Jack.

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med noen tredjepart. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.