Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

september
19.

Prosalong i Trondheim: Kreativitet og feministaktivisme på 70- og 80-tallet i Trondheim

Collagetrondheimspia

Astri Holm og Berit Rusten lanserer pamfletten Kreativitet og feministaktivisme på 70- og 80-tallet i Trondheim. Snøfugl Forlag. Pamfletten løfter frem konkrete aktivistiske og kreative fortellinger fra den andre bølge av feminisme i Trondheim. Trond Rømo har gjort illustrasjoner i tidsånden. Roger Aasegg har designet pamfletten.

Om forfatterne:
Astri Holm og Berit Rusten, har vært feministaktivister siden 70-tallet. Astri Holm var tillitsvalgt og ledet flere streiker på kvinnearbeidsplasser, leder for Kvinnefronten i Trondheim på åttitallet, og sto i spissen for å etablerte brede nettverk i kampen mot nedlegging av E. C. Dahls stiftelse. Hun har også vært aktiv i internasjonalt kvinnesolidaritetsarbeid.
Berit Rusten har fra tidlig 70-tall vært aktivist i kampen for gratis barnehager til alle barn, i kampen mot flere skjønnhetskonkurranser, og i forarbeidet til det som etterhvert ble Kvinner i mannsdominerte yrker (KIM).
Begge har erfaring fra den nye feministbølgen som har vokst frem de siste årene, via Kvinneinitiativet (et nettbasert nettverk), 8. marskomiteen, Teater Polyfons kvinnegrupper (innvandrerkvinner), ny giv i Kvinnefronten og POPUP-feministhus. De definerer seg selv som “langtidsfeminister”. (Langtidsfeminist dukket opp i programmet til POPUP-feministhus 2017, da Torild Skard skulle presenteres der. Begrepet ble straks tatt i bruk i kvinnebevegelsen i Trondheim).

Holm og Rusten har tidligere gitt ut pamfletten Røyk ut New Public Management (2013), på Panter Tanter Forlag.

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med noen tredjepart. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.