Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

mai
8.

Prosalong i Trondheim: Rosa Luxemburg

Møt Ellen Engelstad og Mímir Kristjánsson i samtale om Rosa Luxemburg i Prosalong i Trondheim 8. mai.

Collagerosa
Ellen Engelstad og Mímir Kristjánsson diskuterer Rosa Luxemburg under Prosalong i Trondheim 8. mai.

Mímir Kristjánsson og Ellen Engelstad er aktuelle med ei ny bok om Rosa Luxemburg. Sammen vil de snakke om hennes liv og gi en kort innføring i hennes hovedtanker og spennende livshistorie.

Forlaget skriver om deres ferske bok:
“Året er 1919. I Tyskland mobiliserer de høyreradikale mot «jødebolsjevikene». I Sovjetunionen er den revolusjonære entusiasmen på hell. Partidiktaturet begynner å feste grepet.

I det krigstrøtte Berlin kjemper Rosa Luxemburg mot krig og kapitalisme, og for en annen og mer demokratisk sosialisme enn den som foreskrives i Moskva. Dette er historien om den lille polsk-jødiske kvinnen som både Hitler og Stalin fryktet, og om et mord som kan ha forandret et helt århundre.

Det er også en bok om hvordan tankegodset til en av den demokratiske sosialismens store pionerer i dag har blitt aktualisert. I en tid der både høyrepopulistiske bevegelser og den radikale venstresiden vokser, trengs Rosa Luxemburgs tanker på ny."

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med noen tredjepart. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.