Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

februar
5.

Prosalong i Skien: Frihetskampen i islam

Velkommen til åpningen av Ytringsfrihetsdagene 2020, med blant andre sakprosaforfatteren Sylo Taraku.

Prosskien

Hvem er de sekulære muslimene? Hva er deres kampsaker, og hvordan jobber de for å realisere dem? Det er spørsmålene
boka Frihetskampen i islam svarer på. Den utfordrer fordommene mot muslimer, den skaper debatt – og samtidig håp om at endring er mulig. Møt forfatteren Sylo Taraku i samtale med Anne Spånem. Prosalongen er støttet av Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening – NFFO.

I samme arrangement blir det også poesi fra fribyforfattere: Ahmedur Rashid Chowdhury aka. Tutul og Gunel Movlud er to av tretten forfattere i antologien Å kysse en ørken å kysse en myr. De kommer fra ulike land, men har til felles at de er i Norge som fribyforfatttere, og er blitt forfulgt for det de har skrevet i hjemlandet.

Velkommen til en diktopplesning utenom det vanlige, der Tutul og Molvud leser opp sin poesi på hhv. bengali og det aserbajdsjanske språket aseri. Det er forfatter og oversetter Hege Susanne Bergan som har oversatt Movluds tekster i antologien, og som vil lese opp de norske gjendiktningene. Og det er forfatter, låtskriver og musiker Arne Olav Lunde Hageberg som leser opp gjendiktningene av Tutuls poesi.

Dørene åpner klokken 18.

Arrangementet er et samarbeid mellom Skien bibliotek og Litteraturhuset i Skien, med støtte fra Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening.

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med noen tredjepart. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.