Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

februar
23.

Prosalong på Hamar: Tommel opp. Blind date med kunstig intelligens

Vi deler, ser og blir sett. Uten å vite hvem som ser oss når vi stirrer på skjermen. Mytene forteller oss noe om kreftene i mennesket. Kan de belyse noen av de mest avgjørende spørsmålene i vår tid? Møt den ferske Brageprisvinneren Lena Lindgren.

Hamarcoll

I boka Ekko. Et essay om algoritmer og begjær skriver Lena Lindgren om sammenhengen mellom algoritmene og våre psykologiske disposisjoner.
Ekko var nymfen som snakket for mye. For dette ble hun dømt til en skjebne hvor hun bare kunne gjenta andre. På 2000-tallet møter vi Ekko i medieteknologien; i virale memer, skittstormer, hekseprosesser og ekkokamre. Den som får algoritmene på sin side, vinner oppmerksomhetsøkonomiens høyeste trofé: å bli sett. Og Ekkos store kjærlighet var Narcissus, han som druknet i sitt eget speilbilde.

Lena Lindgren fletter politikk, mytologi, psykologi og vitenskap sammen med scener fra Silicon Valley. Hva skjer med livene våre når vi lever i en mediealder på speed?
Velkommen til et foredrag om forskning på samtiden, et tankeeksperiment og en høyttenkning om tiden vi lever i.

Lindgren er til daglig politisk kommentator i Morgenbladet. Ekko. Et essay om algoritmer og begjær er hennes første bok. Lindgren ble tildelt Brageprisen for beste sakprosabok i 2021.
Sagt om boka:
“Anbefales på det sterkeste!”
« … et formidabelt essay om teknologigigantenes enorme makt.»
«Et begavet og ydmykt forsøk på å forstå den verden vi deler.»
«… et spennende og tankevekkende essay om algoritmer og Big Techs innvirkning på mennesket.»

Gratis inngang.
Vel møtt!
Arrangementet er et samarbeid mellom NFFO og Litteraturscena Hamar.

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med noen tredjepart. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.