Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

april
9.

Prosit sakprosa! Leif Gjerstad

Hør og se Leif Gjerstad fortelle om spennende stjernemøter gjennom 40 år som kulturjournalist.

Collageleff

Som kulturjournalist har Leif Gjerstad truffet og intervjuet utallige internasjonale stjernenavn fra musikkens og litteraturens verden. Noen av møtene, slik som med Bono, Bryan Ferry og Lou Reed, har satt større spor enn andre, men selv om Gjerstad nok vil komme litt inn på et par av disse i sitt foredrag, vil ikke stjernehistoriene stå i fokus.
Han vil heller reflektere litt rundt ulike aspekter ved disse møtene og lanseringintervjuets vesen. Og hva med disse stjernene, i hvilken grad gjenspeiler deres væremåte samfunnet de er vokst opp i?
Siden dette foredraget faktisk sendes i påsken, har Gjerstad i tillegg lovt å fortelle om et av sine sterkeste påskeminner, med den amerikanske artisten Jackson Browne i en sentral rolle.

Følg sendingen her, under fanen Diskusjon

**

Leif Gjerstad har jobbet som musikk- og kulturjournalist i 40 år innen dagspresse, nyhetsbyrå og kringkasting og i mediebedrifter som Dagbladet, NTB, NRK og Journalisten. Han har også mange års erfaring som frilanser og har de siste årene drevet kulturbloggen LeffesLab.
Gjerstad har skrevet fire sakprosabøker, hvorav den siste («Pauspoeten. Sangtekster gjennom 50 år») kom tidligere i år.

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med noen tredjepart. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.