Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

april
7.

Prosit sakprosa! Magnus Helgerud

Hør og se Magnus Helgerud snakke om den norske hytta, og om hvorfor vi er så sterkt knyttet til den.

Collagehytta

Idéhistoriker og journalist Magnus Helgerud er forfatteren av den aktuelle boka Knytta til hytta – På sporet av den norske lykken, utgitt på Aschehoug forlag i år.

Den siste tiden har det blitt tydelig at vi nordmenn føler sterkt for hyttene våre. Men hvorfor bruker vi egentlig etterlengtede feriedager på å spikre, sparkle, sage og male? Hvorfor feirer vi påska på bakglatte ski? Kort sagt: hvorfor er vi så knytta til hytta?

Følg sendingen her, under fanen Diskusjon

Magnus Helgerud har reist Hytte-Norge rundt og møtt hyttefolket i arbeidet med denne boka. Nå inviterer han til foredrag, og med seg på scenen har han blant annet en svoger som ble forgiftet fordi han tok seg til rette på hytta, den polske postmodernitetskritikeren Zygmunt Bauman og hytteentusiast Einar Gerhardsen. Vi får høre om hyttifiseringen av et hus, den store hytteboomen på 1960-tallet og om det vakre konseptet kalt naturopplevelsesvern.

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med noen tredjepart. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.