Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

november
12.

Sakprosafestivalen i Trondheim

Velkommen til ny sakprosafestival i Trondheim, lørdag 12. november!

Logo basta

Det er november – og det betyr tid for sakprosafestival i Trondheim. Nytt navn har den også fått: Basta. Møt noen av regionens og landets fremste forfattere gjennom en hel dag på Litteraturhuset i Trondheim.

Klikk her for å lese hele programmet!

Ola Persøn Tangvik går med dette løs på sin tredje/fjerde festival.
– Vi ønsker å vise bredden i norsk sakprosa for publikum. Så vi prøver å programmere ulike temaer. I år har vi jobbet ekstra hardt med å få forankret programmet i Trøndelag. Vi har derfor blant annet invitert Forfatterlaget til å programmere sin egen post. Vi har også flere trøndere på scenen enn vi har klart tidligere.
– Som alle år forut har vi med en forfatter og en bok på programmet som ikke kommer ut i tide til festivalen. Det er en tradisjon vi liker å holde oss med. Da kan vi si «hen var her i fjor» når boka først kommer ut og får mange øyne på terningen. I år er det Heidi Helene Sveen som får æren av eksklusiv forhåndsomtale i form av programpost. Tidligere år har det vært Ulrik Eriksen med sin bok om den norske bilen, i fjor var det Trygve Riiser Gundersen og Haugianerne som var for tidlig ute.

– Du planlegger med en miks av både lokalt, nasjonalt og internasjonalt innhold i årets program. Hva har du tenkt om vektingen mellom de tre utgangpunktene?
– Vi ønsker jo å være av og for trøndere, samtidig som det meste av sakprosaen som gis ut, selvfølgelig er av nasjonal karakter og kjenner ingen fylkesgrenser. Sakprosa på sitt beste er et vindu til verden, og da gir det ikke mening å ikke programmere inn sakprosa som handler om verden bortenfor landets grenser, sier Ola Persøn Tangvik.

Velkommmen til Basta 12. november!

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med uvedkommende. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.