Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

november
20.

Skrivekurs med Anders Johansen

Velkommen til skrivekurset Om å tenke seg skriftlig, med Anders Johansen. Gratis og eksklusivt for NFFO-medlemmer.

Anders johansen

På dette tre timer lange kurset vil Anders Johansen snakke om skriveprosessen ut fra egne erfaringer som forsker og skribent. For ham er ikke skriftspråket bare et middel til meddelelse, men framfor alt et undersøkelsesverktøy.
Det er ikke slik at vi skriver tankene våre ned, slår han fast, men vi skriver dem fram. Det er gjennom utforming av teksten, i stort og smått, at vi klargjør våre inntrykk, forlenger våre tankerekker, organiserer oppdagelsen av stoffet. Litterære kvaliteter må derfor kunne oppfattes som faglige ressurser: Å skrive godt, i alle fall forsøke, er å mobilisere intellektuelle beholdninger i vår egen språkfølelse. Men hva vil det si å skrive godt?

Anders Johansen er sakprosaprofessor ved Institutt for medievitenskap ved Universitetet i Bergen. Han har skrevet bl.a. Komme til orde (Universitetsforlaget 2019), Skriv! Håndverk i sakprosa (Spartacus 2009) og Samtalens tynne tråd. Skriveerfaringer (Spartacus 2003).

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med noen tredjepart. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.