Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

5000 på tysk-norsk festival

Hele 5000 publikummere var innom Litteraturhuset i Oslo og Tysk-norsk litteraturfestival i helga.

Tysknorsk førsterad
H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit var til stede under åpningsarrangementet på Litteraturhuset fredag kveld.

26. – 28. april ble Litteraturhuset i Oslo fylt fra kjeller til loft, fra morgen til kveld med litteratur fra Tyskland, Østerrike og Sveits.
Flere av de mest toneangivende forfatterne i de tysktalende landene kommer for å delta på rundt 60 arrangementer sammen med et helt stjernegalleri av norske kolleger, som stilte opp for å ta dem vel imot.
Arrangører var Den norsk-tyske Willy Brandt-stiftelsen, Frankfurter Buchmesse, Goethe Institut, Norsk Oversetterforening og NFFO, i nært samarbeid med Erik Fosnes Hansen som var festivalens kunstneriske leder og Helge Rønning, som var festivalens faglige leder.

Responsen tok pusten fra oss, sier Merete Franz, NFFOs medlem i arrangørkomiteen.
Vi fylte Wergelandsalen flere ganger i løpet av helgen. Topp stemning i salene, i korridorene, i Cafe Frankfurt, i Das Tanum og ute i sola i trappa og på uteserveringen. Bortsett fra SAS-streiken gikk alt stort sett som planlagt. Jeanette W. Danzer i komiteen brukte mesteparten av helgen til å booke om flybilletter, så det var kjedelig.

– Henrik Keyser Pedersen var både samtaleleder under festivalen, kom med nyttige innspill underveis og tok sammen med Helge Jordheim initiativet til en spesialutgave av Bokmagasinet i Klassekampen på lørdag. Han la en beskrivende kommentar på festivalens Facebook-vegg etter at siste arrangement var avsluttet: «Har ikke vært så lykkelig på festival siden Roskilde ’88».
– Jeg er ganske sikker på at alle i komiteen har ulike varianter av denne følelsen i kroppen, nå rett etter festivalen.
Også festivalgjestene storkoste seg, forteller Franz.
– Festivalen ble en fin møteplass for de mange tyskspråklige forfattergjestene våre. Det varmer jo en arrangørs hjerte å se at gjestene hygger seg, mingler og går på andre arrangementer enn akkurat der de selv er i bresjen, sier Merete Franz.

Tysknorskpublikum
Tysknorsk vold
Jan Erik Vold leser under åpningsarrangementet på Litteraturhuset.
Tysknorskfosnes
Festivalens kunstneriske leder Erik Fosnes Hansen i godt slag. Her sammen med Judith Hermann.
Norsktyskmerete
Merete Franz, NFFOs representant i arrangementskomiteen, her sammen med Thomas Boehm.

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med noen tredjepart. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.