Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

Arne Vestbø ny styreleder i NORLA

NFFOs generalsekretær Arne Vestbø i er i dag utnevnt til ny styreleder i NORLA (Norwegian Literature Abroad).

Webp.net resizeimage (3)
Arne Vestbø, generalsekretær i NFFO og styreleder i NORLA (Norwegian Literature Abroad).

Vestbø tar over posisjonen etter Nasjonalbibliotekets direktør Aslak Sira Myhre, som har vært styreleder i fire år.
NORLA skriver på sin hjemmeside:

Etter fire års innsats takker vi av NORLAs styreleder Aslak Sira Myhre, direktør for Nasjonalbiblioteket.
“Vi er særlig takknemlige for hans formidable innsats under NORLAs planlegging, gjennomføring og oppfølging av Norge som gjesteland ved Bokmessen i Frankfurt 2019.
Samtidig ønsker vi varmt velkommen vår nye styreleder Arne Vestbø, generalsekretær i Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening, NFFO.”

Vestbø uttaler følgende:
– Jeg er glad for og stolt over å bli vist denne tilliten, og ser fram til å samarbeide med administrasjonen og de andre styremedlemmene i årene framover.
– Den nylig publiserte evalueringen av Frankfurt-satsingen viser at NORLA har gjort svært mye bra som kan bygges videre på, og de ansatte har klart å holde et imponerende trøkk, til tross for at pandemien medførte mange endringer i de umiddelbare planene etter gjestelandsprosjektet i 2019. Men det er selvsagt utfordrende å jobbe internasjonalt når verdens grenser i praksis er stengt. Sammen må vi nå sørge for at koronaviruset bare medførte en forsinkelse – og ikke et brudd – i en fortsatt sterk satsing på norsk litteratur i utlandet.

Se hele NORLAs styre her

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med noen tredjepart. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.