Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

Bli en sakprosa-ambassadør!

Er du student, samfunnsinteressert og vil tjene penger? Nå trenger vi DIN hjelp!

Vtv utlysning

Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFFO) og Norsk Bibliotekforening (NBF) skal i høst gjennomføre kampanjen Velkommen til virkeligheten, som en del av Bokåret 2019.
Kampanjen tar sikte på å skape leselyst, vekke nysgjerrighet og spre kunnskap, med utgangspunkt i 50 norske sakprosabøker.

Vi leter nå etter studenter som i perioden 14.- 20. oktober (uke 42) kan være ambassadører for kampanjen. Helt spesifikt er vi ute etter studenter i Ålesund, Haugesund, Elverum og Drammen.
I stedet for den mer tradisjonelle formen som bokbad og forfattersamtaler, vil vi sette i gang en oppsøkende virksomhet på offentlige møtesteder; knutepunkter for offentlig transport, kjøpesentre, biblioteker, idrettsarenaer og ulike byrom.

Nøkkelordet er faktaspredning. I miniformat. Av typen:
- Visste du at for hvert menneske på kloden, finnes det mer enn 200 millioner insekter?
- Visste du at på 1700-tallet hevdet mange vitenskapsmenn at det var helseskadelig for kvinner å lese bøker?
- Visste du at Olav Tryggvason hadde en utedo med 22 hull så han kunne sitte sammen med soldatene sine og planlegge neste kamp?
- Visste du at antallet henviste skolebarn med stressrelaterte lidelser har økt med 400 prosent?
- Visste du at blåhvalen kan vrenge sin egen tunge?
Studentene skal henvende seg til forbipasserende i det offentlige rom med å framsi disse énlinjerne og dele ut postkort med informasjon om kampanjen.

Oppdraget blir honorert.

Er du interessert?

Ta kontakt med michelle.uller@nffo.no for mer informasjon.

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med noen tredjepart. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.