Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

Bli med på masterclass med Carsten Jensen

Programmet for Norsk Litteraturfestival på Lillehammer i mai er klart. NFFO tilbyr blant annet en egen masterclass med Carsten Jensen, eksklusivt for foreningens medlemmer.

Carsten jensen

Programmet for Norsk Litteraturfestival er nå offentlig. Nordens største litteratur festival går over seks dager og omfatter mer enn 250 arrangementer.
Se hele programmet her

Også i år har NFFO flere programposter under festivalen.

Torsdag 23. mai:

Hvelvet kl. 11-12:30
Masterclass med Carsten Jensen
Carsten Jensen (f. 1952) er en av Nordens fremste sakprosaprosaforfattere. Med de to store reiseberetningene Jeg har sett verden begynne og Jeg har hørt et stjerneskudd, nådde han et stort og bredt publikum i Danmark og Norge, men også internasjonalt.
I foredraget kommer han inn på skrivetekniske valg, researcharbeid og utfordringer som har oppstått i skriveprosessene særlig hva gjelder reiseskildringene sine.
Eksklusivt for NFFO-medlemmer, forhåndspåmelding til kristine.isaksen@nffo.no
Kun 30 plasser, påmelding innen 16. mai.
NFFO har ikke mulighet for å dekke reise eller opphold knyttet til dette eller noen av våre andre arrangement på Lillehammer.

Teltet, kl. 12:30-13:20
Kjenn din klassiker. Sexual/Texual Politics av Toril Moi
Toril Moi er blant verdens ledende litteraturforskere og skriver om feminisme, dagligdagsfilosofi og litteratur på en måte som alle kan forstå. Hennes bok Sexual/Texual Politics (1985) er en klassiker og virker fremdeles på måten vi leser og forstår litteratur i dag. Tre tiår etter oppsummerer og evaluerer forfatteren selv bokas budskap og virkning. Hva var nytt i Sexual/Textual Politics og er det noe hun ville ha skrevet annerledes i dag?
Samtalen ledes av Lauren Elkin og vil foregå på engelsk.
I samarbeid med festivalen.

Verdensteatret, kl. 17.00-18.00
Min metode. Toril Moi i samtale med Tore Rem (ønskereprise)
Samtaleserien Min metode har gitt innsyn i skribenters ulike skrivehverdager som fører fram til ferdig bok. Toril Moi er blant verdens ledende litteraturforskere og har skrevet om feminisme, dagligdags filosofi og litteratur i tillegg til å være en aktiv spaltist og anmelder. Dette Min metode-arrangementet fant først sted i 2017, men blir nå satt opp på nytt etter ønske fra mange i anledning lanseringen av boka Min metode (Cappelen Damm).
Intervjuer: Sakprosaforfatter og professor i engelskspråklig litteratur, Tore Rem.
Arr: Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFFO)
Lansering av boka Min metode (Cappelen Damm).

Lørdag 25. mai

kl. 20-01
Pub til pub er en god gammel tradisjon under festivalen, og vanligvis har tematikken handlet om det samtidige. Denne gangen skal vi rundt tusen år tilbake i tid – til nordisk jernalder og tidlig middelalder, for å være presis. Tre kyndige forfattere og én sanger skal lede oss gjennom natta med historier og toner relatert til våre forfedres drikkekultur. Bli med folkesanger Margrete Nordmoen, skuespiller Sara Birgitte Øfsti, forfatterne Tore Skeie og Tore Kvæven, fra Haakons til Brenneriet, via Mikrobryggeriet og til slutt til Teltet, der det blir panelsamtale og kveding. Gratis for alle. I samarbeid med festivalen.

Under Lillehammer-festivalen kan du ellers møte sakprosaforfattere som Amal Aden, Marta Breen, Kjartan Brügger Bjønesøy, Elisabeth Eide, Simen Ekern, Bjørn Arild Ersland, Ivo de Figueiredo, Kristin Fridtun, Teresa Grøtan, Jan Grue, Bernt Hagtvedt, Ida Jackson, John S. Jamtli, Peder Kjøs, Steffen Kverneland, Marte Michelet, Reidar Müller, Tore Skeie, Sigrun Slapgard, Morten Strøksnes og en hel del andre forfattere.

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med noen tredjepart. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.