Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

Carsten Jensen til sakprosafestivalen i Oslo

Carsten Jensen har takket ja til å være gjest under Norsk sakprosafestival i Oslo 12. oktober.

Carsten jensen e1463207465946
Carsten Jensen gjester Norsk sakprosafestival i Oslo 12. oktober.

12. oktober arrangeres den sjette sakprosafestivalen i rekka, på Litteraturhuset i Oslo. Festivalsjef Mette Karlsvik, festivalkoordinator Miriam Nabunya og programkomiteen er i få på plass et komplett program.
Tidligere har vi blant annet skrevet om at Antony Beevor blir gjest under festivalen. Nå er det klart for en ny forfatter med mange lesere i Norge. Danske Carsten Jensen fikk sitt internasjonale gjennombrudd med reiseberetningene Jeg har sett verden begynne og Jeg har hørt et stjerneskudd. Han var også NFFOs gjest under Norsk Litteraturfestival på Lillehammer, der han holdt et arbeidsverksted for våre medlemmer.
– Vi står oppe i store utfordringer i verden. Klimaprognosene er kullsvarte. Det er krig, flukt, fornektelse. Kanskje er vi ved krisepunktet; der man dør, eller overlever og blir friskere, kanskje sterkere. Hvordan reagerer mennesket til disse største av vonde hendelser? Dette er noe av det Carsten Jensens essayistikk dreier seg rundt, sier festivalsjef Mette Karlsvik om sitt ønske om å få danske Carsten Jensen som gjest.

– I bøker som Krigen som aldri tar slutt, som han skrev sammen med Anders Hammer, Kjellermennesker og Hovedspringere, som kommer på norsk senere i høst, tar han opp henholdsvis krig, klima og flyktningeproblematikk, og han advarer også de danske og norske regjeringene – som han kaller stygge. Han sammenlikner flykningeleire i dag med konsentrasjonsleire fra Andre verdenskrig, og mener at man i Danmark bruker en retorikk som likner den som skapte 2. verdenskrig.
– Dermed er Carsten Jensen er det opplagte valget som gjest ved årets festival fordi hans bøker, og særlig de tre nevnte, sammenfatter mye av de problemstillingene som årets festival først og fremst handler om: kriger, klima og flyktninge- og identitetsproblematikk, sier Mette Karlsvik.
Arrangementet med Carsten Jensen er i Wergelandsalen kl 14 på Litteraturhuset.

Ingen påmeldingsplikt, men meld gjerne din interesse for arrangementet på Facebook

Alle arrangement under festivalene har gratis adgang, med unntak av de som avholdes i Wergelandsalen.
Klikk her for å kjøpe billett til arrangementet med Carsen Jensen

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med noen tredjepart. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.