Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

Er DU den neste Rosettaprisvinneren?

I september deles den tredje Rosettaprisen ut, for beste oversatte sakprosabok i 2020. Nå er tiden kommet for å nominere bøker. Påmeldingsfristen er 19. mars.

Rsz 1rosettapris4 1 1
Fjorårets Rosettaprisvinner Birgit Owe Svihus med favnen full av blomster og pris fra Kaja Rindal Bakkejord fra NFFOs oversetterutvalg.

Rosettaprisen er Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforenings pris for årets oversettelse av et sakprosaverk, og ble delt ut for første gang i 2019.
Den første vinneren av prisen ble Rune R. Moen for sin oversettelse av Anne Applebaums Rød sult. I fjor ble den tildelt Birgit Owe Svihus for oversettelsen av Primo Levis Det periodiske system.

Anerkjennelse

– Vi ser at prisen får stadig større oppslutning, og nå håper vi at både oversettere og forlag mobiliserer og at forlagene nominerer bøker til den tredje Rosettaprisen, sier Nina Herland, seniorrådgiver for oversettersaker.
Nå inviterer NFFO forlag til å nominere til sine oversatte bøker til Rosettaprisen. Som altså gis til oversetter for en oversettelse som er utkommet året før prisåret, og som skal bidra til å øke interessen for sakprosaoversettelser og anerkjenne kvaliteten i utgitte oversettelser.
Du kan lese om de øvrige statuttene i vedlegget som ligger nederst på denne siden.

Fristen for å nominere bøker er 19. mars.
Juryen for 2021-prisen består av: Kristina Solum, Ole Jan Borgund og Hege Susanne Bergan. Varamedlem: Anders Dunker.

– Meld dere på!

Fjorårets prisvinner Birgit Owe Svihus oppfordrer sine kolleger og norske forlag til å bidra inn til nominasjonen.
– Jeg elsker høsten, og for meg ble høsten 2020 – takket være Rosettaprisen – ekstra fargesprakende og full av lovord og faglig anerkjennelse og alt sånt som vi «oversette» trenger så sårt. Og bak sommeren 2021 ligger en tilsvarende høst og venter på en av dere. Så nøl ikke! Meld dere på, og få forleggerne deres til å gjøre det samme!

Prisen deles ut under feiringen av St. Hieronymus i 30. september og består av et prisdiplom laget av kunstneren Christopher Haanes og et pengebeløp.
Spørsmål kan rettes til medlemsrådgiver Camilla Marie Widholm,

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med noen tredjepart. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.