Europeiske sakprosaredaktører i Norge

Denne helga har en rekke eurpeiske sakprosaredaktører vært på besøk i Oslo og Bergen.

Byvandring2 foto margit walsø
Europeiske sakprosaredaktører får omvisning i Bergens gater. Her utenfor Litteraturhuset, hvor LitFestBergen ble arrangert i helga.

5-7. februar arrangerer NORLA (Senter for norsk skjønn- og faglitteratur i utlandet) et seminar for 10 internasjonale sakprosaredaktører fra syv land: Nederland, Frankrike, Storbritannia, Tyskland, Sveits, Russland og Canada. Norsk sakprosa har fått stor internasjonal oppmerksomhet de siste årene, og NORLA ønsker å utnytte denne trenden ved å gi sakprosaen et ekstra løft.

De internasjonale redaktørene vil møte norske sakprosaforfattere, agenter og redaktører i Oslo før de tar toget over fjellet natt til fredag for å oppleve Litteraturfestivalen der. Dette er et samarbeid mellom NORLA og Bergen internasjonale litteraturfestival.

– Vi har en målsetning om å være en møteplass for norsk og internasjonal litteratur, og gjennom det også bidra til at norsk litteratur fanges opp av festivaler, media og forlag i utlandet. At vi alt andre året får besøk av NORLA og internasjonale redaktører, er derfor ekstra gledelig» sier festivalsjef Teresa Grøtan.

Gjennom Frankfurt-satsningen har NORLA hatt et godt samarbeid med flere fylkeskommuner som har gitt god uttelling og som vi ønsker å utvikle videre.

NORLAs direktør Margit Walsø ser frem til å møte redaktørene i Bergen:
– Norsk litteratur viser stor bredde og variasjon, og vi gleder oss til å presentere redaktørene for litteraturscenen i Bergen og mange spennende sakprosastemmer på festivalen, sier Walsø.

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med uvedkommende. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.