Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

Europeiske sakprosaredaktører i Norge

Denne helga har en rekke eurpeiske sakprosaredaktører vært på besøk i Oslo og Bergen.

Byvandring2 foto margit walsø
Europeiske sakprosaredaktører får omvisning i Bergens gater. Her utenfor Litteraturhuset, hvor LitFestBergen ble arrangert i helga.

5-7. februar arrangerer NORLA (Senter for norsk skjønn- og faglitteratur i utlandet) et seminar for 10 internasjonale sakprosaredaktører fra syv land: Nederland, Frankrike, Storbritannia, Tyskland, Sveits, Russland og Canada. Norsk sakprosa har fått stor internasjonal oppmerksomhet de siste årene, og NORLA ønsker å utnytte denne trenden ved å gi sakprosaen et ekstra løft.

De internasjonale redaktørene vil møte norske sakprosaforfattere, agenter og redaktører i Oslo før de tar toget over fjellet natt til fredag for å oppleve Litteraturfestivalen der. Dette er et samarbeid mellom NORLA og Bergen internasjonale litteraturfestival.

– Vi har en målsetning om å være en møteplass for norsk og internasjonal litteratur, og gjennom det også bidra til at norsk litteratur fanges opp av festivaler, media og forlag i utlandet. At vi alt andre året får besøk av NORLA og internasjonale redaktører, er derfor ekstra gledelig» sier festivalsjef Teresa Grøtan.

Gjennom Frankfurt-satsningen har NORLA hatt et godt samarbeid med flere fylkeskommuner som har gitt god uttelling og som vi ønsker å utvikle videre.

NORLAs direktør Margit Walsø ser frem til å møte redaktørene i Bergen:
– Norsk litteratur viser stor bredde og variasjon, og vi gleder oss til å presentere redaktørene for litteraturscenen i Bergen og mange spennende sakprosastemmer på festivalen, sier Walsø.

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med noen tredjepart. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.