Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

Hanna Malene blir festivalsjef i Trondheim

26 år gamle Hanna Malene Lindberg blir den nye sjefen for sakprosafestivalen i Trondheim.

Hannamalenelindberg ny

Forrige uke kunne vi fortelle om at Norsk sakprosafestival i Oslo har fått ny leder med Mette Karlsvik. Nå har også søsterfestivalen i Trondheim fått ny sjef: Hanne Malene Lindberg skal sammen med sitt team sørge for at festivalen Fakta F skal gløde, 2. og 3. november på Litteraturhuset i Trondheim.

– Sakprosa er et veldig interessant felt, men mange linjer på tvers til andre felter i samfunnet. Jeg ser på dette som et opplysningsarbeid, noe for vår allmenne dannelse, sier litteraturviteren, som leverte sin master ved NTNU i november. Hun har allerede en meget allsidig bakgrunn, blant annet gjennom Litterært Kollektiv, og den årlige Ugress-festivalen.

– Festivalarbeid er veldig morsomt, med mange ulike fagfelt som møtes på ett sted. Jeg håper publikum kommer for å høre om noe de er interessert i, for så også oppdage noe helt nytt de ikke visste de var interessert i, sier Lindberg.
– Og nå blir det full trøkk på planleggingen framover?
– Ja, jeg er i alle fall i gang med drodlingen. Jeg skal følge med på sakprosakåringen under Norsk litteraturfestival i mai, kanskje er det noe å hente der. Så skal vi selvfølgelig også se på hva som finnes av kule krefter her også i Trondheim. Det er ikke lite. Det er et stort universitetsmiljø her og det er en stor by med mange bra krefter.

NFFs formidlingsansvarlig Kristine Isaksen er glad for å ha Hanna Marie Lindberg med på laget som prosjektleder for Trondheims-festivalen.
Hun har utstrakt arrangementserfaring, et stort nettverk, litteratur som fagfelt og bein i nesa, sier formidlingsansvarlig i NFF Kristine Isaksen. Sammen med produsent Berit Rusten og programrådet går hun nå i gang med programarbeidet, sier Isaksen.

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med noen tredjepart. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.