Invitasjon til Kritikerseminar på Lillehammer

Hvordan har den teknologiske utviklingen påvirket litteraturen? Det er tema for Norsk kritikerlags seminar på Lillehammer i år. NFFO-medlemmer kan søke om deltakerplass med overnatting og reisekompensasjon.

Collagekritikerseminaret

Norsk kritikerlag arrangerer 31. mai–1. juni seminar som del av programmet ved Norsk litteraturfestival – Sigrid Undset-dagene på Lillehammer. Seminarkomiteen består i år av kritikerne Olaf Haagensen og Ragnhild Lome. Under overskriften Vi, kyborger, skriver de følgende om tema for seminaret:

«Teknologi og litteratur er to fenomener som bare i liten grad har vært diskutert sammen i Norge, hvis man ser bort ifra enkelte små forskningsmiljøer. Samtidig er det et faktum at den teknologiske utviklingen de siste 200 årene har hatt store konsekvenser for hvordan litteratur skrives, distribueres og leses, for hvilke emner og motiver som har funnet veien inn i de litterære tekstene, og for de skiftende litterære måtene å skildre virkeligheten på. (…) Med Kritikerseminaret 2018 ønsker vi å peke deltakerne i retning av lese- og tenkemåter som er oppmerksomme på litteraturens teknologiske betingelser og den diskusjonen av teknologi som finner sted i litteraturen. Vi ønsker å bidra til en avfortrylling av «magien» som omslutter oss i dag, for å fremme en kritisk og informert offentlig debatt om samfunn, teknologi og kultur.»

På programmet står mellom annet foredrag av Jan Grue og Cathrine Knudsen samt en samtale mellom Gunstein Bakke, Ida Marie Hede og Ragnhild Lome om spiritisme, trafikk og hvordan en litteratur hinsides individet kan arte seg.

NFFO-medlemmer som kjenner nå interessen risle gjennom seg, kan søke om deltakerplass ved hjelp av det vedlagte dokumentet Deltakerinvitasjon Kritikerseminaret 2018. Søknadsfristen er 25. april. Det er selvsagt også mulig å få med seg hele eller deler av seminaret som betalende publikum.

Les mer på Kritikerlagets hjemmeside

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med uvedkommende. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.