Ekstraordinært stipend fra Kulturrådet

Tirsdag 5. mai er det frist for å søke på Kulturrådets ekstraordinære “koronastipend”. Kulturrådets Hege Langballe Andersen oppfordrer flere sakprosaskribenter til å søke.

Kr hege langballe andersen 151014110433 bw

En undersøkelse utført av NFFO viser at koronasituasjonen medfører avlysning av oppdrag og reduserte inntekter for mange av våre medlemmer. Heldigvis er det kommet flere økonomiske tiltak på banen, og blant disse er Kulturrådets nye tilskuddsordning i forbindelse med koronakrisen. Seniorrådgiver i Kulturrådet, Hege Langballe Andersen, mener dette er et stipend som burde interessere mange sakprosaforfattere og -oversettere.

– Ordningen retter seg mot det profesjonelle kunst- og kulturlivet, og den gjelder alle områdene Kulturrådet favner om, deriblant litteratur. Både privatpersoner, private og offentlige institusjoner og andre virksomheter kan søke, det vil si at det er åpent for at både forfattere, oversettere og forlag kan sende inn søknad. Søknadene skal gjelde kunst- og kulturprosjekter som tilpasses koronapandemien, altså der enten innhold, arbeidsform eller format er påvirket av situasjonen vi er i.

Har du noen konkrete eksempler på tiltak som vil kunne være relevante for NFFOs medlemmer?

– Det kan være tilskudd til smittefri/digital formidling eller til e-bokformidling som ikke fantes fra før. Kort fortalt gis det støtte til tilpassing av eksisterende innhold eller omgjøring av prosjekter på grunn av koronakrisa. Det kan være både kommende/nye prosjekter og de som er utviklet eller gjennomført etter regjeringens restriksjoner fra 12. mars. Det gis derimot ikke tilskudd til kurs eller utdanning, eller til normal drift eller kunstnerisk virksomhet som ikke er påvirket av koronakrisen.

Hva ønsker dere å oppnå med denne ordningen?

– Formålet er å bygge opp under og stimulere til kreativitet og eksperimentering i møte med de begrensningene som legges i forbindelse med koronaviruset. Denne nye ordningen skal bidra til produksjon og formidling innenfor og på tvers av områdene litteratur, tidsskrift, kritikk, visuell kunst, musikk, scenekunst og kulturvern.

Og hvordan søker man?

– Man søker ved å sende inn elektronisk søknadsskjema som ligger på nettsiden til Kulturrådet under overskriften «Søknadsskjema». Fristen er 5. mai kl 13.00 og det vil være kortere saksbehandlingstid enn det som er vanlig.

Les mer om koronatiltakene.

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med uvedkommende. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.