Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

Miriam på plass for sakprosafestivalen

12. oktober blir det sakprosafestival i Oslo – og nå er Miriam Nabunya på plass som ny festivalkoordinator. Og les mer om nye navn til festivalen.

Miriam2
Miriam Nabunya er på plass som ny festivalkoordinator til Norsk sakprosafestival. Her sammen med NFFOs generalsekretær Arne Vestbø og festivalsjef Mette Karlsvik inne på Litteraturhuset, hvor festivalen arrangeres for syvende gang.

For syvende år på rad blir det Norsk sakprosafestival i Oslo, den andre med Mette Karlsvik som festivalsjef. Store deler av programmet er på plass, med Antony Beevor som tidligere annonsert som en av store kanonene. Men det er naturligvis mer, lover festivalsjefen, som har Kristina Quintano, Mari Jonassen, Maria Berg Reinertsen og Reidar Muller med seg i programkomiteen.

Thomas Erikson var en populær gjest i fjor. Han kommer tilbake i år, og snakker med utgangspunkt i boka Omgitt av psykopater, om psykens mørkere side. Terapeutene Sissel Gran og Peder Kjøs går til time med hverandre og lar oss være med inn på terapirommet.
Eirik Lande blar oss gjennom kontaktannonser fra tida da en enn å kunne vere anonym da man tilbød sin kjærlighet og søkte etter partnere. Hvem vinner kampen om partnerne? Og hva er igjen av arten laks? Det blir laksedebatt med med forfatter Morten A. Strøksnes og representanter fra bransjen, og et miniforedrag fra lakseekspert Asbjørn Vøllestad.
– Lakseslakt er én ting, men for forfattere finnes det kanskje ikke større krise enn å bli slaktet. Morgenbladet Salongen markerer 200 år med litterær slakt.

Og Karlsvik har mer:
– Var alt så mye bedre før? For å oppsummere noen av undertemaene, får vi foredrag basert på Universitetsforlagets “Hva er”-bøker: Hva er krig? Hva er en flyktning? Og hva er egentlig klima? Heldigvis er krise – i medisinsk terminologi – den natta når en enten dør eller overlever og blir frisk igjen. Så vi runder dagen av i en optimistisk tone, med mat, drikke, “drøs” og dans i NFFOs lokaler i Uranienborgveien 2.
– I tillegg er Shwan Dler Qaradaki, Anna Fiske, Morten A. Strøksnes, Henrik Hellstenius, Are Brean og Geir Olve Skeie og Kritisk kvartett ved Frode Helmich Pedersen, Eirik Vassenden og Carina Beddari er bare noen av de som skal forelese, prate, spille eller snurre film under Norsk sakprosafestival 2019, sier Karlsvik som kommer tilbake med fullstendig program over sommeren.

Og nå har hun altså fått Miriam Nabunya på plass som festivalkoordinator. Hun er kulturentreprenør med mange hatter; konsulent, foredragsholder og en etterspurt kulturprodusent som har jobbet med blant annet Slottsfjellfestivalen, MiniØya og Stoppested Verden. Før det rakk Miriam i tillegg å studere Prosjektledelse og kultur fra det som tidligere het NISS, nåværende Westerdals, og klart å opparbeidet seg ett imponerende nettverk og stødig kompetanse gjennom sitt kulturbyrå «NABUNYA» som hun har drevet i 10 år.
– Jeg gleder meg til endelig å få æren av å jobbe med en så spennende festival, sier hun.
Mette Karlsvik kaller Miriam for “drømmeprodusenten”.
– Allerede etter første møtet vårt, kjente jeg meg lettere og mindre nervøs for gjennomføringen av festivalen. “Å, det? Det tar jeg,” sier Miriam, om de områdene av festival-lagingen som jeg føler meg mindre stødig på. Hun virker stødig, profesjonell, beroligende og ansvarlig. Og visste du at hun også er kokk? Dette kan bli en historisk bra festival!

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med noen tredjepart. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.