Nominert til Bragepris

1. november ble de nominerte til Brageprisen offentliggjort. Arild Bye, Ingeborg Eliassen og Sven Egil Omdal, Helene Uri og Peter Normann Waage er nominert i klassen beste sakprosa. I tillegg er åpen klasse i år dedikert forskningsformidling.

Collagebrage

22. november deles Brageprisen ut for 28. gang. Torsdag 1. november ble de nominerte offentliggjort.
Og de nominerte er:

Arild Bye: Arne Paasche Aasen, Aschehoug (Stipend fra NFFO)
Ingeborg Eliassen og Sven Egil Omdal: Borgerlønn, Res Publica (Stipend fra NFFO)
Helene Uri: Hvem sa hva?, Gyldendal (Stipend fra NFFO)
Peter Normann Waage: André Bjerke. I kampens glede, Aschehoug (Stipend fra NFFO)

I tillegg til disse er fire sakprosabøker også nominert i åpen klasse, som i år er viet populærvitenskap for voksne og barn/ungdom.
De nominerte i denne kategorien er:

Ole Mathismoen og Jenny Jordahl : Grønne greier – om natur og miljø og sånn, Ena – et imprint i Vigmostad & Bjørke
Anja Røyne: Menneskets grunnstoffer, Kagge Forlag (Stipend fra NFFO)
Anne Sverdrup Thygeson: Insektenes planet, J.M. Stenersens forlag (Stipend fra NFFO)
Katharina Vestre: Det første mysteriet, Aschehoug (Stipend fra NFFO)

Sven Egil Omdal er en av de nominerte i sakprosa-klassen. Han sier det var “overraskende behagelig” å bli nominert til Brage-prisen.
– Dette var naturligvis ikke noe jeg hadde i tankene i det hele tatt. Du skriver en bok fordi du mener den bør skrives. Dessuten visste vi at temaet borgerlønn har hatt litt motstrøm her til lands. Det har vind i seilene internasjonal, men fordi mange har ment at vi har en velferdsstat som ikke trenger dette – hadde vi kanskje ikke regnet med så mye oppmerksomhet. Men vi merker en enorm interesse fra spesielt fra yngre folk, men også andre som ikke er enig med at det er en velfungerende velferdsstat, men en krevende og en kontrollerende en, som bidrar til å øke ulikhetene i Norge.
– Vi håper at en Brage-nominasjon kan bidra til å gi boka og temaet gjennom slag der dette absolutt bør diskuteres, i fagbevegelsen og i de politiske partier, sier Omdal.

NFFO gratulerer Omdal og alle nominerte i disse og i andre klasser!

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med uvedkommende. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.