Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

Norges første utstilling for sakprosategneserier åpner i august

19. august åpner en ny, nasjonal utstilling som viser fram landets fremste skapere av tegnet sakprosa.

Saklig21 promo facebook sgh

Tittelen er SAKLIG! Norges beste tegneserier fra virkeligheten, og presenterer for første gang i samlet flokk landets fremste serieskapere, i en utstilling som skal vises over hele Norge. Hovedutstillingen får premiere på Serieteket på Deichman Grünerløkka i Oslo.
Deretter skal utstillingen ut på tur, og vises også på Bergen bibliotek, Litteraturhuset i Trondheim, Sølvberget Stavanger, Kristiansand folkebibliotek og Tromsø bibliotek. I tillegg til selve utstillingen skal det lages en egen katalog, en egen nettutstilling, og en rekke arrangement på alle utstillingsstedene, en egen workshop for aspirerende sakprosategneserieskapere, og en workshop for barn, med serietegner Tore Strand Olsen.

Utstillingen er i hovedsak finansiert av NFFO og er et samarbeid med Serieteket, Strand forlag, No Comprendo Press, Cappelen Damm og Egmont.
– Den kreativiteten og det mangfoldet vi har sett i norske sakprosategneserier det siste tiåret, forteller oss at vi foreløpig bare har sett begynnelsen på en bølge som vil vokse. Vi håper utstillingen vil inspirere mange flere til å lese sakprosategneserier og stimulere nye serieskapere til å utforske sakprosategneserie-sjangeren, sier Hans Ivar Stordal, redaktør i Strand forlag. 

Serieskaperne og bøkene i utstillingen er:

Steffen KvernelandMunch
TegnehanneBlod, svette og tress-is
Lars FiskeGrosz:Berlin–New York
Marta Breen og Jenny JordahlKvinner i kamp
John S. JamtliSabotør 2–Operasjon muskedunder
Lene AskO bli hos meg
Ida LarmoBow & Arrow
Kristian Krohg-SørensenGentlemansforbryteren

Ingen påmeldingsplikt, men meld gjerne din interesse for arrangementet på Facebook!

– Norske tegneserier er inne i sin kanskje mest produktive og vitale periode noensinne, og mange av våre fremste serieskapere lager sakprosaserier. De siste årene har en rekke svært sterke norske sakprosategneserier mottatt gjeve priser og blitt hyllet både i Norge og i utlandet, og enkelte er oversatt til en rekke språk, sier Stordal.

Utstillingen er planlagt som en serie på ni plansjer med én åpningsplansje og deretter én plansje per serieskaper/tittel. Alt materiell er designet av designer Magnus Nyquist, og tekster er skrevet av Aksel Kielland og Una Gjerde. Det blir dessuten en egen «nettutstilling» på sakligeserier.no, samt en utstillingskatalog som også kan bestilles til gratis utdeling.

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med noen tredjepart. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.