Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

Ny rekord for sakprosafestivalen!

Det ble ny publikumsrekord for Norsk sakprosafestival i helga. 2020 mennesker fikk med seg arrangementene i Litteraturhuset i Oslo.

Sakprosa 11 lite
Over 2000 mennesker kom til arrangementene på Litterturhuset i Oslo og til etterpåfesten i NFFOs lokaler i Uranienborgveien.

Til 26 ulike arrangement i fem saler og til etterpåfesten i NFFOs lokaler kom det til sammen 2020 publikummere, til det som er landets største sakprosafestival.

Mette Karlsvik er overveldet etter sin debut som festivalsjef.
– Da køa gikk opp hele trappa fra kjelleren tre kvarter før arrangementet “Kjærlighetshistorier”, da slo festivalsjefhjertet litt ekstra hardt, og jeg kjente på meg at dette gikk den rette veien, sier Karlsvik.
– Jeg har skrevet og gitt ut bøker, lansert bøkene og kjent på en stor lettelse og tilfredstillelse av det. Men å lykkes med en såpass stor festival, der så mange mennesker har vært involvert, den følelsen likner ikke noe annet jeg har gjort.
– Fulle korridorer, mange fullsatte saler, og så tett av folk under etterpåfesten i Uranienborgveien 2 at en stod skulder mot skulder. Jeg tror jeg konkluderer med at festivalen var ei kjærlighetshistorie, sier Mette Karlsvik.

Thorvald Steen var en av forfatterne som bidro under festivalen, som samtalepartner med Jason “Timbuktu” Diakité.
– Jeg var med under festivalen også det første eller andre året. Den har utviklet seg, med enda flere publikummere. Det er viktig at festivalen holder et høyt nivå, og viser frem den store bredden som finnes innen sakprosaen. Det synes jeg festivalen lykkes med. Det var en god opplevelse, fastslår Thorvald Steen.

Se nedover i saken for flere bilder

Sakprosa 2 lite
Jason "Timbuktu" Diakité og Thorvald Steen gjennomførte en nydelig samtale i Wergeland-salen.
Sakprosa 1 lite
God stemning under Thomas Eriksons foredrag "Omgitt av idioter".
Sakprosa 3 lite
Fra barnearrangementet Livet i skogene med Erna Osland og Inger Lise Belsvik.
Sakprosa 14 lite
Alle plassene i Kjelleren ble fylt opp da Sissel Gran og Peder Kjøs samtalte om relasjoner.
Sakprosa 4 lite
Uten frivillige medhjelpere – ingen festival. Her er det Klare Flyman som guider publikum i riktig retning.
Sakprosa 16 lite
Og etterpå var det fest i NFFOs lokaler!

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med noen tredjepart. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.