Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

Nye koronamidler til sakprosaforfattere

Mange frilansforfattere har blitt hardt rammet av koronapandemien, med mange avlyste oppdrag og reduserte inntekter. Nå lyser SNL ut skriveoppdrag for frilansforfattere som har mistet oppdrag eller inntekter som følge av pandemien.

Erik bolstad
Sjefredaktør Erik Bolstad i SNL ønsker enda flere artikler til snl.no - skrevet av NFFO-medlemmer.

I 2020 fordelte SNL (Store norske leksikon) 3,25 millioner kroner til faglitterære forfattere som ble økonomisk rammet av korona-pandemien. Det resulterte i oppgraderinger av hele fagfelt og mange nye og gode artikler i leksikonet.

Nå har NFFO og Fritt Ord til sammen bevilget én million kroner til å utvide prosjektet inn i 2021, og SNL ser dermed etter flere skribenter. Denne gangen søker vi først og fremst etter personer som vil skrive spesifikke artikler, men vil gjerne høre fra fagpersoner som kan ta ansvar for hele fagområder i leksikonet også, skriver SNL på sine sider. Les mer om utlysningen her

Der kan du også lese mer om hvilke spesifikke artikler SNL ønsker seg, men de er også på utkikk etter skribenter til tekster om viktige person eller et viktige begreper, som mangler eller er for knapt beskrevet på snl.no i dag.

Les også: NFFO-støtte ble til tusenvis av SNL-artikler

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med noen tredjepart. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.