Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

Politisk engasjement for innkjøpsordningen

Innkjøpsordningen og fastprissystemet var temaene da NFFOs Arne Vestbø møtte Senterpartiets Åslaug Sem-Jacobsen tirsdag ettermiddag.

Arne sem
Arne Vestbø (nede i høyre hjørne) i samtale med Senterpartiets Åslaug Sem-Jacobsen.

Valgkampen er i gang, og NFFOs administrasjon jobber politisk på flere fronter. Tirsdag møtte generalsekretær Arne Vestbø Senterpartiets kulturpolitiske talsperson Åslaug Sem-Jacobsen for å snakke om hva NFFO mener er de viktigste sakene i valgkampen, og diskutere forslag til felles tiltak som kan fremme sakprosaens plass i samfunnet.
– Det var et svært hyggelig og godt møte, sier Arne Vestbø.
– Åslaug Sem-Jacobsen uttrykte stort engasjement for sakprosaen som sjanger, og la vekt på hvor viktig kildekritikk og faktaorienterte tekster er i dagens Norge.
NFFOs generalsekretær trakk fram to virkemidler som særlig viktige for å stryke sakprosaen fremover, nemlig innkjøpsordningene og fastprissystemet. Begge deler er del av Senterpartiets vedtatte program for neste stortingsperiode.
– Innkjøpsordningene og fastprissystemet sikrer at folk over hele landet kan finne de samme bøkene på det lokale biblioteket eller i den nærmeste bokhandelen, uavhengig av om de bor på en liten knaus eller en stor gård. Dette er god distriktspolitikk i Senterpartiets ånd, sier Vestbø.

For NFFOs administrasjon blir det hektiske uker fram mot valget den 13. september.
– Det er viktig for oss å støtte politikere som fremmer saker vi er opptatt av, uavhengig av hvilket parti de tilhører. Vi har derfor planer om å samarbeide med både Senterpartiet og andre partier i ukene framover mot valget, sier Arne Vestbø.

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med uvedkommende. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.