Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

Sakprosafest i Trondheim

Det ble mye folk og en vellykket sakprosafestival i Trondheim i helga – tross koronautfordringer.

A1
Andrea Skogtrø Eggan, Øystein Skjælaaen og Peter Egge Langsæther i programposten "Hva er meninga med rus?".

– Vi fikk det til! Det var mange farer som truet i år, både korona men også en mulig flystreik dukka opp den siste uka, sier Ola Persøn Tangvik, en godt fornøyd festivalsjef i Trondheim.
Han forteller om en dag med stort oppmøte, om nesten alle arrangementene som ble utsolgt, og de som hadde kjøpt billett møtte opp. Til tross for at situasjonen hadde forverret seg den siste uka. 503 publikummere var innom, fordelt på 14 ulike arrangementene.

– Vi kjørte billettpriser på 100 kroner pr. arrangement (50 kroner for studenter/uføre). Det trondhjemske publikumet anerkjenner sakprosaen med sine hardt tjente penger! Vi strømmet litt over halvparten av arrangementene til Facebook. Vi kan ikke si oss fornøyd med tallene der, men det bekrefter at en fysisk festival er viktig, også i et pandemiår med de begrensningene det setter for arrangementet.
– Det ble mange gode samtaler om vidt forskjellige tema. Jeg håper festivalprogrammet fikk fram noe av bredden i sakprosaen. Det er andre gangen Litteraturhuset i Trondheim arrangerer festivalen på vegne av NFFO. Vi begynner å finne formen, men vi har fortsatt en vei å gå i å utvikle dette til den festivalen viktigheten og bredden i sakprosaen fortjener!, sier Ola Persøn Tangvik.

Se bilder fra festivalen her:

A2
Thor Gotaas og Jann Post i programposten "Løping, før og nå".
A3
Fredrik Engen, Reneé Fagerhøi og Jan Markus Johannessen i samtalen om kokebøker.
A11
Camara Lundestad Joof, Shazia Majid, Bjørn Hatterud og Irmelin Kjelaas snakket om rasisme, utenforskap og innenforskap.
A13
Festivalsjef Ola Persøn Tangvik.
A14
NTNUs litteraturpris ble delt ut under festivalen. Erik Stenvik mottok pris for boka "Bondevett", og Mirjam Sorge Folkvord og Brian Cliff Olgui for "Bygården". Her er vinnerne flankert av prorektor for forskning Bjarne Foss og juryleder Ellen Andenæs.
A10

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med noen tredjepart. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.